Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Căsătoriile între persoane de același sex, posibile în câțiva ani, după model francez

Căsătoriile între persoane de același sex, posibile în câțiva ani, după model francez(1009)


Remus Cernea a aruncat azi o altă bombă, după cea a proiectului de revizuire a finanțării cultelor.

Deputatul constănțean a declarat că are în vedere inițerea unui proiect de lege care să prevadă legalizarea relațiilor între persoane de același sex, după modelul francez. Cernea a precizat că în Franța s-a legalizat, acum circa cinci ani, parteneriatul civil, și apoi, în etapa a două, de curând, acum câteva luni, și căsătoria între persoane de același sex.

Remus Cernea a spus că se gândește să inițieze un proiect de lege care să reglementeze acest parteneriat civil. ”Proiectul va aduce beneficii și cuplurilor heterosexuale”, a precizat el. Astfel, persoanele care trăiesc împreună, dar nu sunt căsătorite, pot încheia un astfel de parteneriat. Unul dintre avantaje este că vor putea accesa credite împreună. Un altul este că la decesul unuia dintre ei, persoana rămasă în viață va avea aceleași drepturi de moștenitor ca un soț sau o soție.

Remus Cernea a declarat că o astfel de lege ar fi posibilă până la încheierea actualului mandat.

Declarațiile au fost făcute astăzi, într-o conferință de presă în care deputatul a făcut precizări despre proiectul de revizuire a finanțării cultelor. Conferința a fost plină de incidente: unul dintre membrii de partid a pătruns în încăpere și a smuls toate însemnele partidului, iar un preot și câțiva enoriași i-au cerut deputatului socoteală pentru proiect.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri