Ponta – haiducul USL(1256)


După modelul Zgonea, care se visa coleg cu Mihai Viteazul, Victor Ponta se vrea un haiduc modern, cu tușe de tătuc protector (precum mentorul său, Ion Iliescu), care mângâie pe cap „săracii” pentru voturile lor și îngroapă sub taxe „bogații”, al căror vot nu-l interesează.

La începutul acestei săptămâni, premierul nematurizat al României a declarat că, Guvernul pe care îl conduce va avea grijă numai de românii cu un venit de sub 1.600 lei/lună, care nu-și mai pot achita creditele contractate de la bănci, dar a căror scadență nu a depășit 90 de zile. Restul, chiar dacă ar avea un venit de 1610 lei/lună, cuantum identic cu 1.600 lei/lună în dinamica achitării unor rate, pot fi îngropați fără remușcări de sau sub creditele contractate.

Planul pur electoral al Guvernului Ponta este ca cei aproximativ un milion de români aflați în această situație să beneficieze de o înjumătățire a ratei pe o perioadă de doi ani, dar respectiva reducere să nu depășească 500 de lei. După această perioadă, debitorii vor putea beneficia, pe o perioada de doi ani, de un credit fiscal, mai precis de o scutire de 200 lei/lunar la plata impozitului pe venit. Iar în această perioadă, milionul de români miluiți de „preacucernicul” Ponta se va încolona la alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2014, precum și la cele locale și parlamentare din 2016, pentru a vota partidul stat și pe al său președinte-haiduc.

Forța Civică Constanța dezavuează public năstrușnica idee produsă de cel mai incompetent premier din istoria României, întrucât aceasta, pe de o parte, aduce după sine taxe și impozite noi, pentru a acoperi deficitul bugetar care se va crea natural prin scutirea milionului de români miluiți de la plata impozitelor, iar pe de altă parte discriminează românii pe baza unui criteriu arbitrar, eminamente electoral, împărțindu-i în două categorii: miluiți și pedepsiți.

Dacă pe Victor Ponta îl interesează sărăcia tuturor românilor, nu numai a celor care l-ar putea vota, atunci să facă ceva cu puterea de cumpărare care scade pe zi ce trece din guvernarea catastrofală a USL, să frâneze creșterea accelerată a șomajului, să stimuleze întreprinzătorii mici și mijlocii, să ridice cascada de taxe de pe umerii contribuabililor, să nu mărească prețul la combustibili, să crească rata de absorbție a fondurilor europene și câte și mai câte.

Într-un cuvânt, să guverneze pentru români și nu pentru interesele sale.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri