Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Reacţii la finanţarea publică a creditelor “săracilor”(812)


Într-o luare de poziţie faţă de recentul anunţ al preierului Victor Ponta, privind finanţarea publică a creditelor bancare ale “săracilor”, PNȚCD acuză Guvernul de stânga al USL că fură din banii românilor care produc valoare adăugată, pentru a da cea mai mare pomană electorală din istorie: un miliard de euro!

Partidul Național Țărănesc Creștin - Democrat (PNȚCD) consideră intenția Guvernului, de a finanţa din bani publici ratele la credite, timp de doi ani, pentru persoanele fizice ale căror venituri se situează sub salariul mediu net, de 1.600 RON (şi nu au restanţe mai mari de 90 de zile), ca fiind o măsură populistă, cu efecte catastrofale pentru economie, o insultă la adresa oamenilor care produc valoare adăugată în această ţară.

 

Cea mai mare pomană electorală din istorie: un milon de euro!

 

“Puterea USL împarte cea mai mare pomană electorală din istorie, bani obţinuţi din buzunarele românilor care muncesc. Practic, prin această măsură, trei milioane de români vor plăti ratele unui milion, fără ca aceşti finanţatori să îşi fi dat acordul pentru acest lucru. Totodată, această decizie aberantă va creşte evaziunea fiscală, mulţi români fiind tentaţi să îşi diminueze veniturile declarate, pentru a obţine credite finanţate de stat.
Prin acest tip de măsuri, Guvernul face dovada incompetenței sale. USL nu este capabil să promoveze un set de măsuri economice, care să creeze dezvoltare economică reală, preferând, pentru a-și masca incapacitatea, să adopte măsuri prin care să cumpere voturi și care, în fapt, nu duc decât la slabirea unei economii și așa aflate în declin.”

PNȚCD consideră că numai printr-o strategie economică de dreapta, care să susţină micii întreprinzători și să-i încurajeze pe cei care produc, România are șansa de a scăpa de haosul şi declinul economic în care este acum adusă de către USL.

 

FMI – “aşa şi aşa”, guvernatorul BNR – mai degrabă temător, în legătură cu consecinţele acestei interferări a Statului în contracte private!…

 

Pe de altă parte, delegaţia FMI, prezentă la Bucureşti, este evazivă, în declaraţia dată pe această temă…

În schimb, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat că se teme de consecinţe negative, în special de turbulenţe în relaţia bancă – client!

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri