PNL, tras pe sfoară de PSD. Liberalii constănțeni caută prefect cu... lumânarea, după ce Eugen Bola și-a dat demisia. Numele vehiculate

PNL, tras pe sfoară de PSD. Liberalii constănțeni caută prefect cu... lumânarea, după ce Eugen Bola și-a dat demisia. Numele vehiculate(1672)


Liberalii constănțeni se consideră trași pe sfoară de PSD după ce prefectul Constanței, Eugen Bola, a fost convins să-și anunțe demisia din funcție în urma unei discuții avute între patru ochi cu vicepremierul Liviu Dragnea. Deși cei de la PNL Constanța consideră că forțarea îndepărtării prefectului Bola face parte dintr-un joc murdar, șefii PNL Constanța nu au ieșit public să facă declarații pe această temă.


„Facem parte din USL și trebuie să păstrăm Uniunea, însă ceea ce s-a întâmplat face parte dintr-un joc murdar al celor de la PSD. Mai multe nu putem spune dar ne considerăm trași pe sfoară. Poate vor ei, cei de la PSD sa preia comanda și la Prefectură, dar nu ne lăsăm. Postul ne aparține și vom căuta să aducem un alt prefect care să fie propus de PNL”, a spus unul dintre liberalii din Constanța.

Totuși, reacţia PNL Constanţa nu a întârziat să apară, însă în scris, printr-un comunicat de presă din care reiese clar că membrii Biroului Permanent al PNL Constanța se declară deranjaţi de faptul că Bola ar fi fost împins către decizia de a își prezenta demisia.

„Nu avem ce-i reproşa prefectului Eugen Bola pentru activitatea sa în cadrul Prefecturii Constanţa. Acesta şi-a îndeplinit sarcinile pe parcursul întregului mandat. Totodată, considerăm că nu a existat o comunicare deficitară a prefectului cu instituţiile aflate în coordonare cât şi cu mass media", au precizat reprezentanţii PNL într-un comunicat de presă.

La scurt timp, Biroul Permanent al PNL Constanța s-a întrunit la sediul partidului din Constanța pentru a discuta propunerile pentru funcţia de prefect. Chiar dacă aproape recunosc că sunt cam nepregătiți să iasă în față cu o persoană care să preia funcția de prefect, liberalii spun că vor găsi un înlocuitor pentru Eugen Bola.


Așa au apărut și primele propuneri în interiorul PNL Constanța. Una dintre acestea ar fi fostul secretar de stat, Gheorghe Albu despre care se spune ba că a refuzat deja funcția, ba că nu îl vrea președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir. Alți posibili pretendenți ar fi Silviu Coșa, Dumitru Mergeani, Liviu Lupu sau Dragoș Poteleanu. Ca și dovadă că liberalii au fost luați pe nepregătite, ei nu au putut face, încă, o propunere pentru funcția de prefect. Totuși, mai au timp până pe 5 februarie, atunci când va avea loc prima ședință de Guvern.

Prefectul de Constanţa, Eugen Bola, a anunţat, vineri, că demisionează din funcţie, anunţul fiind făcut în timpul vizitei în judeţ a vicepremierului Liviu Dragnea, care s-a declarat nemulţumit de modul în care au acţionat autorităţile judeţene în perioada codului roşu. Prefectul şi-a anunţat demisia în şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, la care a participat şi vicepremierul Liviu Dragnea. El a făcut acest anunţ în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu Dragnea înainte de şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Îmi asum o eroare făcută în acele momente. Ar fi trebuit să respect toată procedura de comunicare. Au fost sincope în comunicare, îmi asum eroarea şi vă declar că îmi voi depune demisia“, a spus prefectul.
În replică, vicepremierul i-a spus lui Bola că demisia sa reprezintă un gest de onoare. „Am luat act de demisie, e un gest de onoare. 90 la sută din acţiuni au fost cele corecte, dar în asemenea situaţii 10 la sută, cinci la sută dacă sunt acţiuni greşite pot genera rezultate nedorite de nimeni. Apreciez ceea ce aţi făcut“, a spus Liviu Dragnea.
Vicepremierul a precizat că Eugen Bola va rămâne în funcţie până miercuri, când va avea loc şedinţa de Guvern în care va fi emis actul normativ privind schimbarea acestuia din funcţie.

„Este un om care s-a implicat. Am primit toate infomaţiile dincolo de discuţiile mele cu el din acea noapte, un om care a stat pe baricade, a stat până dimineaţa şi după dimineaţa, a luat decizii bune, dar a avut o oarecare greşeală în ceea ce priveşte fluxul de informaţii ca să ajute comandamentul şi el personal să ia decizii“, a declarat Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a venit la Constanţa pentru a discuta cu prefectul Eugen Bola despre modul în care acesta a gestionat situaţia din judeţ în timpul ninsorilor şi viscolului de zilele trecute, dar şi pentru a stabili măsurile care vor fi luate în perioada următoare. Dragnea anunţa, la intrarea în sediul Prefecturii, că va avea o discuţie cu prefectul "între patru ochi" şi că el nu a venit să demită, pentru că nu el demite un prefect, ci Guvernul. Totuși, așa cum s-a dovedit deja, nu l-a demis dar a avut putere de convingere pentru ca Bola să demisioneze, chipurile, din proprie inițiativă.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri