PREFECTUL (E)BOLA NU ŞTIA CE PRESUPUNE „STAREA DE ALERTĂ”: nu a inclus imediat Armata în Comitetul de criză judeţean şi nu a solicitat agenţilor economici să contribuie cu utilaje la deszăpezirea drumurilor! PNL continuă să-l susţină...

PREFECTUL (E)BOLA NU ŞTIA CE PRESUPUNE „STAREA DE ALERTĂ”: nu a inclus imediat Armata în Comitetul de criză judeţean şi nu a solicitat agenţilor economici să contribuie cu utilaje la deszăpezirea drumurilor! PNL continuă să-l susţină...(10755)


În ultima săptămână, în condiţiile meteorologice extreme care au caracterizat Sudul şi Sud – Estul ţării, trei judeţe s-au remarcat NEGATIV, prin proasta gestionare a situaţiei, de către cei care, în calitate de reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, ar fi trebuit să conducă tot ansamblul de forţe şi acţiuni de protecţie, deszăpezire şi salvare: PREFECŢII.
Dacă unul, cel din Buzău, a fost destituit relativ repede, la propunerea vicepremierului Liviu Dragnea, ceilalţi doi au fost amânaţi pentru şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare (miercuri, 5 februarie). Este vorba de „Instituţiile Prefectului” din judeţele Brăila şi CONSTANŢA.

 

Prefectul de Constanţa a scăpat (ŞI acum) datorită susţinerii necondiţionate din partea senatorului PNL Puiu Haşotti!...

 

Liviu Dragnea anunţase, miercuri, că soarta altor doi prefecţi (în afară de cel din Buzău, a cărui demitere era pecetluită oficial) va fi decisă a doua zi, joi. Deşi s-a ferit să nominalizeze (ca şi premierul Ponta) se ştia că este vorba de reprezentanţii Guvernului din Brăila şi CONSTANŢA. Aceştia fuseseră criticaţi, anterior, de către Dragnea, pentru gestionarea proastă a situaţiei din judeţele lor.
Dar... surpriză: decizia a fost amânată pentru săptămâna viitoare!
Care-i secretul l-am aflat „pe surse”: senatorul constănţean Puiu Haşotti (liderul grupului PNL din Senatul României şi vicepreşedintele naţional al liberalilor) ar fi făcut scandal mare. Acesta ar fi mers până acolo încât să ameninţe cu ruperea USL, dacă este schimbat, la Constanţa, fostul lui coleg de formaţiune politică: Eugen Bola, propus pentru această poziţie chiar de către PNL. Bătrânul liberal ar fi spus ceva de genul: numai de la PNL sunt vinovaţi toţi? Miniştrii pleacă: de la Cultură (Daniel Barbu) şi Interne (Radu Stroe). Foştii miniştri sunt băgaţi în puşcărie: Relu Fenechiu. Acum şi prefecţii?... Hașotti ar fi spus că este de acord să fie schimbat Bola, dacă acelaşi lucru face şi PSD cu… jumătate din prefecţii propuşi de către social – democraţi!
Informaţia este credibilă, ţinând cont de felul în care îi este obedient Bola lui Haşotti, fiind de notorietate că este “omul său”, câine credincios nu alta… Am scris şi noi, despre isprăvile prefectului din Constanţa, pe linia presiunilor pe care le face asupra unor primari şi consilieri locali, pentru a fi împroprietăriţi, cu terenuri foarte valoroase, clienţi ai… fratelui senatorului, atotputernicul avocat Ionel Haşotti.

 

Bola nu cunoaşte NICI normativele legale privind “starea de alertă” declarată de Guvern şi în judeţul Constanţa

 

În câteva articole anterioare ne-am exprimat perplexitatea în faţa constatării că Eugen Bola, jurist de meserie (fost avocat) nu cunoaşte legislaţia în vigoare, în materie de administraţie şi proprietate. Sau că nu vrea să o respecte, ceea ce este şi mai grav!
Iată că şi cu ocazia Codului Roşu şi, mai ales, a ulterioarei “Stări de Alertă”, prefectul Bola, în calitatea sa de şef al Comitetului de criză, de la Prefectură, nu a acţionat, din primul moment, conform prevederilor legale.
Dăm doar două exemple, cele mai grave.

1.Nu a ştiut (sau nu a vrut…) să includă imediat în Comitet şi să indice Armatei ce acţiuni trebuie să întreprindă! Joi dimineaţă, într-o comună constănţeană (Gura Dobrogei), armatei nu i se dăduse sarcina să acţioneze, acolo unde mijloacele civile nu făceau faţă, pentru că… prefectul nu anunţase şi nu ceruse intervenţia militarilor şi a tehnicii lor şenilate! Şi era vorba despre vieţi de oameni, aflate în pericol…

2.Prefectul nu a cerut niciunui agent economic, deşi “starea de alertă” nu numai că-i permitea, DAR ÎL ŞI OBLIGA s-o facă! ŞI ERA MARE NEVOIE!... Este vorba despre agenţii economici care dispun de maşini şi utilaje grele, ca şi de personal disponibil pentru astfel de acţiuni, cum ar fi redarea către circulaţie a căilor de acces rutier. Bola n-a dat nici un telefon, fax ori e-mail, n-a cerut nimic…

În concluzie, ne întrebăm ce alte prostii mai trebuie să facă “prefectul Ebola”, ca să nu-l mai poată proteja, la infinit, prietenul Haşotti?!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri