CONSTANȚA ESTE ȘI ORAȘUL NOSTRU. Ești nemulțumit? Ai soluții? Ziarul Timpul te ascultă. Scrie-ne!

CONSTANȚA ESTE ȘI ORAȘUL NOSTRU. Ești nemulțumit? Ai soluții? Ziarul Timpul te ascultă. Scrie-ne!(4945)


Îți place Constanța? Îți place cum arată orașul? Îți place cum este condus? Îți place țara în care trăim?


Primim aproape în fiecare zi la redacție mesaje de nemulțumire de la cititori care văd cum lucrurile se degradează pe zi ce trece în orașul lor.

Facturile la întreținere sunt cele mai mari pe care le-am plătit vreodată în viața noastră, sunt mai mari ca în Londra și Paris, câinii fără stăpân fac legea pe străzi, cerșetorii au ocupat fiecare intersecție mare din oraș, fiecare ninsoare îl paralizează. E mizerie, multe trotuare sunt impracticabile, pe carosabil apar gropi pe care autoritățile nu le văd. Nu mai avem spațiu verde, în parcuri se construiesc blocuri și biserici, lângă apartamentele noastre se construiesc blocuri care ne fură soarele. Cazinoul a rămas o ruină, o pată pe obrazul Constanței. Locurile de joacă pentru copii sunt puține și supraaglomerate. Nu avem locuri de muncă, pentru că de peste zece ani nimeni nu s-a luptat să aducă investitori. Ne mândrim cu o Mamaie scumpă, care atrage tineri cu fițe din București, o stațiune care îmbogățește o mână de oameni. Nu mai avem decât un strop de cultură, și acest lucru îl datorăm unui ministru ungur care a salvat de la desființarea Teatrul Oleg Danovski. Cheltuim pentru acest domeniu 2,65 de lei pe an, pe cap de locuitor. Plătim zeci de milioane de euro pentru pachete cu pui și mălai pentru pensionari și pentru ghetouri pentru săraci, dar interescțiile sunt pline de cerșetori. Pentru noi, restul, nu face nimeni nimic.

Avem probleme cu birocrația. Oriunde mergem trebuie să dăm șpagă, de la medic la gropar. Stăm la cozi zi de zi, pentru că Guvernul, oricare ar fi el, nu e în stare să eficientizeze activitatea de la birouri. Când ne plătim taxele și impozitele suntem tratați ca sclavi. Completăm zeci de hârtii pentru cea mai mică problemă administrativă. Copiii noștri sunt educați de profesori din ce în ce mai nemotivați, mai prost plătiți. Polițiștii nu mai veghează la liniștea și siguranța noastră, ci doar la portofelul lor. În Constanța, unul din două cazuri are autor necunoscut. Suntem tâlhăriți în plină stradă, ni se dă în cap, casele ne sunt sparte. Când ne intermăm, plătim și hârtia igienică. În curând, nu vom mai avea nici doctori să le dăm șpagă, pentru că pleacă peste hotare. Oamenii mor pe stradă călcați de șoferi în comă alcoolică, pentru că justiția le dă drumul de fiecare dată când îi prinde. Șmecherii se angajează la stat cu șpagă, pe salarii călduțe, și ne râd în nas. Managerii privați fac afaceri pentru partidele care i-au susținut. Avem poduri care sunt un adevărat pericol public, avem autostrăzi care iarna se închid. Avem politicieni care mint cu nerușinare în campanie, care nu au muncit niciodată, dar au conturi grase în bănci. Își aduc aminte de noi o dată la patru ani. Suntem bătaia lor de joc.


Vocea noastră nu este auzită. NOI NU EXISTĂM.

Ziarul Timpul te invită să te faci auzit. Scrie-ți părerea și ea va fi publicată pe pagina noastră on-line. Critică, dar vino și cu soluții. Spune ce te nemulțumește și ce se poate face pentru a avea un oraș cât mai aproape de normalitate. Să încercăm să schimbăm împreună ceva.

Ne poți scrie pe pagina de Facebook oficială (Ziarul Timpul) sau pe adresa de email redactie@ziarultimpul.ro.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri