Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

SOLUŢIE PENTRU PROBLEMA MAIDANEZILOR: Consiliul Local Mangalia a aprobat concesionarea serviciului public de gestionare a câinilor comunitari(1362)


Consilierii locali din Mangalia au aprobat, în şedinţa ordinară de marţi, mai multe proiecte de hotărâre, cu caracter administrativ şi social. Astfel, unul dintre proiectele votate se referă la aprobarea concesionării, prin licitaţie publică deschisă, a Serviciului Public pentru gestionarea câinilor fără stăpân, în municipiul Mangalia.
O altă hotărâre adoptată de membrii CL vizează aprobarea Planului Local de Acţiune pentru protecţia apelor, împotriva poluării cu nitraţi din surse agricole.
De asemenea, s-a aprobat acordarea de gratuităţi la transportul public local de persoane, prin curse regulate, pentru studenţii cu domiciliul în Mangalia, care frecventează cursurile facultăţilor acreditate, din municipiul Constanţa.
Cu aceeaşi ocazie, s-a votat Programul local privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, în vederea stabilirii procedurilor de reabilitare termică a imobilelor din oraş. Consilierii locali au aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii de termoficare „Goldterm”, pe anul în curs, dar au amânat pentru câteva zile dezbaterea bugetului municipalităţii, pentru a putea fi analizat în detaliu şi formulate eventuale amendamente de către membrii CL.
Un alt proiect amânat se referă la Regulamentul privind reglementarea activităţii agenţilor economici din Mangalia. În acest caz, s-a stabilit o întâlnire cu toţi agenţii economici din oraş pentru ca aceştia să poată aduce propuneri de îmbunătăţire a proiectului, iar ulterior documentul să fie supus spre aprobare CL.
În cadrul şedinţei, s-a mai decis demararea procedurilor pentru atragerea de fonduri europene în vederea reabilitării sistemului de canalizare din municipiul Mangalia.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri