Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Care este situaţia trenurilor pe magistrala Bucureşti - Constanţa(1319)


Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că pe magistrala Bucureşti – Constanţa trenurile circulă tractate doar cu locomotive Diesel, din cauza rafalelor puternice de vânt care depăşesc 70-80 Km/h, iar tronsonul Chiajna – Vârteju (linie de centură pentru transportul de marfă) este închis pe ambele fire.

În toată jumătatea de sud a ţării şi sudul Moldovei circulaţia feroviara se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi vânt puternic, fiind necesară intervenţia permanentă cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor, astfel încât trenurile aflate în grafic să circule în condiţii de siguranţă.

În condiţiile speciale de circulaţie din această perioadă, pentru preîntâmpinarea unor eventuale blocaje în traficul feroviar se intervine cu utilaje, pluguri de zăpadă şi forţă umană.
În funcţie de evoluţia vremii şi atunci când condiţiile meteo nefavorabile o impun, trenurile vor staţiona în gări pe toată perioada necesară intervenţiilor cu utilajele de deszăpezire. Această măsură este necesară pentru siguranţa călătorilor şi pentru evitarea blocajelor în linie curentă.

În perioada staţionării se vor lua măsuri în vederea asigurării alimentării cu energie electrică pentru a fi menţinută căldura în trenuri şi pentru a facilita accesul în sălile de aşteptare din gări. Pe perioada staţionării trenurilor se depun toate eforturile pentru a fi asigurată căldura în garnituri. Pasagerii care doresc să renunţe la călătorie au posibilitatea de a primi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.

Reprezentanţii CFR recomandă pasagerilor ca înainte de călătorie să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri