Constanța și New York, sub nămeți. Ce fac primarii din cele două orașe

Constanța și New York, sub nămeți. Ce fac primarii din cele două orașe(5001)


Și Constanța, și New York sunt sub nămeți în aceste zile. În Constanța se înregistrează chiar o premieră: un cod roșu de viscol.

Autoritățile încearcă să se descurce cum pot. Situația nu e ușoară, în niciun dintre cele două orașe.
Diferențele sunt însă uriașe. Deși puterea economică nu se compară, nici, implicit, resursele financiare, un lucru au în comun Constanța și New York: PUTEREA EXEMPLULUI. Acest lucru se vede cel mai bine din fotografiile postate în acest articol. Să le explicăm: În partea de sus este primarul din New York, Bill de Blasio, care deszăpezește trotuarul din fața casei. Imagina a fost postată pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la București, cu o scurtă explicație: "Şi la voi ninge? Să ştiţi că vremea rea nu afectează numai Europa, ci şi SUA", este comentariul care însoţeşte fotografia cu primarul oraşului New York, Bill de Blasio, înlăturând cu o lopată zăpada din faţa casei sale.
Presa americană a publicat recent mai multe fotografii cu edilul new-yorkez şi cu fiul său, Dante de Blasio, dând zăpada la o parte din faţa casei. Bill de Blasio, în vârstă de 53 de ani, a depus jurământul la 1 ianuarie, fiind primul primar democrat al New York-ului din 1993 încoace. Publicaţiile de peste Ocean au remarcat stilul său diferit, de "om din popor", spre deosebire de fostul primar republican, miliardarul Michael Bloomberg. De Blasio s-a născut în Manhattan, New York, tatăl său având origini germane, în timp ce bunicii din partea mamei au fost imigranţi italieni.

În partea de jos este primarul Radu Mazăre, într-o ipostază suprinsă de fotoreportarii de la Libertatea. ”Primarul Constanţei a ales staţiunea montană Kitzbuhel unde, ca şi anul trecut, şi-a închiriat o viluţă, cât mai aproape de casa prietenului său, Nicu Gheară. În fiecare zi, cei doi sunt pe pârtie de la ora 9 şi mai ajung acasă abia seara când fierb o pălincă şi povestesc, lângă grătarul care sfârâie, despre aventurile de pe pârtia de schi”, spun reporterii ziarului.
jooble.org