Constănțenii visează la revelion ca-n Paris, dar au gropi cât un abis

Constănțenii visează la revelion ca-n Paris, dar au gropi cât un abis(1223)


Cu mare, mare bucurie au primit locuitorii din cartierul Palazu, din Constanța, vestea că anul viitor vor avea parte de un revelion ca-n Paris. Au citit și ei epistola primarului Mazăre și tare fericiți au fost. Mulți dintre ei ne-au declarat că se gândesc de pe acum cu ce să se îmbrace, ce șampanie să-și cumpere... ”Sau poate ne-o da primarul pui ȘI șampanie, în decembrie?”, se întreabă unul dintre ei.

Atâta fericire pe oamenii din Palazu încât micile probleme ale cartierului pălesc. N-o fi strada Recoltei, cunoscută în toată lumea, dar va vedea la anul ce vede bulevardul Champs-Elysées din Paris. O groapă mare, frumoasă, adâncă, așa cum n-a văzut... Parisul. A apărut chiar în mijlocul străzii, mândră și nepăsătoare. Toamna era chiar semnalizată, cu o creangă de copac. ”Groapa noastră e de vis/Ne simțim ca-n Paradis”, strigă locuitorii în cor. A devenit un adevărat obiectiv turistic. Așa cum Paris-ul are turnul Eiffel, cum Pisa are turnul înclinat, cum New York are statuia Libertății,  Palazu are groapa de pe Recoltei.

Cum însă iarna nu-i ca vara, zăpada a acoperit-o și farmecul i-a intrat în hibernare. Mai sunt șoferi care o caută cu tot dinadinsul. Chiar astăzi, cineva cu o dubiță a vrut să facă o serie de poze memorabile cu acest obiectiv turistic și a intrat cu roata din față fix în el. În obiectiv. Adică în groapă. A fost atât de mulțumit de isprava lui, că ne-a trimis și nouă, la redacție, fotografiile.

Oamenii de pe strada Recoltei sunt dispuși să se sacrifice. Sunt dispuși să accepte ca primăria să le astupe groapa, chiar dacă nu vor mai avea turiștii de ce să viziteze cartierul. Le este teamă că vor auzi și parizienii despre minunile de aici, despre revelionul deja faimos, și că vor fi invadați de francezi. Suntem siguri însă că autoritățile locale vor lua măsuri și nu vor lăsa să se întâmple așa o grozăvie.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri