CAZ INCREDIBIL. Un polițist și un jandarm își puneau locuințele la dispoziția proxeneților care exploatau minore. O profesoară căuta clienți pe internet(657)


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Serviciul Teritorial Constantă împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constantă au efectuat în data de 26 ianuarie 2014, un număr de 5 percheziții domiciliare, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate, formată din 19 membri, specializată în săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, proxenetism și prostituție.
În cauză exista suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, prin intermediul unei societăți comerciale care deținea un salon de masaj, membrii grupării infracționale au desfășurat activități de proxenetism.
Angajatele salonului asigurau servicii sexuale contra cost atât la salonul menționat cât și prin deplasări la unități hoteliere din Constantă, Eforie, Năvodari, organizate în prealabil de membrii grupării.
Au fost identificate 26 de tinere, inclusiv minore, recrutate de membrii grupării, în special din medii sociale și familiale precare.
Pe parcursul activității, gruparea infracțională a beneficiat și de sprijinul unui agent de poliție și al unui jandarm, aceștia implicându-se în derularea activității de proxenetism fie prin transportarea prostituatelor, fie prin punerea la dispoziție a unor locații.
S-a stabilit, totodată, faptul că lucrătorul din cadrul poliției informa personalul salonului ori de câte ori poliția desfășura controale.
O altă învinuita, concubina liderului grupării, care își desfășura activitatea ca și cadru didactic la un liceu din Constantă, se ocupa de postarea anunțurilor pe diverse sit-uri, în scopul găsirii clienților.
Procurorii DIICOT — Serviciul Teritorial Constantă au dispus față de șapte persoane măsura preventiva a reținerii, urmând să fie prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constantă și Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Constantă.
Menționăm că persoanele cercetate în prezența cauza beneficiază de garanția legală și constituțională a prezumției de nevinovăție.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri