Pod de cărți peste Prut

Pod de cărți peste Prut(878)


În urmă cu aproximativ două luni, organizația municipală Constanța a Forței Civice, a demarat o primă colectă de carte având ca obiectiv final efectuarea unei donații către o instituție de învățământ din Republica Moldova.
Astăzi, de Ziua Unirii Principatelor Române, s-a încheiat prima fază a acestui proiect și s-au colectat de la colegii, simpatizanții și prietenii Forței Civice Constanța peste 700 de cărți, care, în perioada următoare, vor pleca spre Republica Moldova.

”Acțiunea noastră nu reprezintă un gest singular, ci se dorește ca pe parcursul anului 2014, prin donații repetate, să înlocuim podul de flori de peste Prut cu un pod de carte.
De asemenea, dorim să ajutăm ca elevii, studenții dar și cetățenii Republicii Moldova, care împart cu românii din România aceeași limbă, aceeași istorie, același neam, dar mai ales aceeași țară, să aibă bucuria de a citi câte mai multe cărți scrise în limba națională, limba română. Nimic nu se compară pentru un român, care momentan se află în afara granițelor naționale, cu o carte în limba română”, a precizat președintele organizației, Mihai Petre.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri