Situație halucinantă la RADET: regia a facturat 40 de zile de căldură în decembrie, ca să dea bine în bilanțul contabil

Situație halucinantă la RADET: regia a facturat 40 de zile de căldură în decembrie, ca să dea bine în bilanțul contabil(1177)


RADET, regia Primăriei Constanța, spune că, referitor la facturile aferente lunii decembrie 2013, constănțenii trebuie să știe că valoarea acestora este dată de cantitatea de energie termică înregistrată de aparatul de măsură la care s-a adăugat o estimare a consumului de la data ultimei citiri până la sfârșitul anului, respectiv 31 decembrie 2013.

”Astfel, factura lunii decembrie 2013 reprezintă un consum corespunzător unui număr mai mare de zile de consum, respectiv între 38 și 40 de zile”, spun cu nonșalanță reprezentanții regiei.


Explicația este halucinantă: ”Măsura estimării consumului a fost luată pentru a se putea închide din punct de vedere bugetar anul 2013”.


Conducerea regiei ne asigură că la închiderea lunii ianuarie 2014 se va face regularizarea consumului în sensul că din indexul care se va citi în această lună va fi scăzut indexul estimat anterior.

Nimic și nimeni nu garantează că facturile aferente lunii ianuarie vor fi mai mici, mai ales că acum avem parte și de vreme de iarnă adevărată.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri