Guvernul României a alocat 1,3 miliarde de lei pentru plăţi către beneficiarii fondurilor europene(1279)


Un nou împrumut de la Trezoreria Statului a fost aprobat de către Guvernul României, în şedinţa de astăzi, 22 ianuarie, pentru a pune la dispoziţia Autorităţilor de Management ale Programelor Operaţionale (de finanţări europene, din fonduri structurale) sumele necesare pentru achitarea cererilor de rambursare şi cererilor de plată depuse de beneficiari.

“Guvernul României a alocat 1,3 miliarde de lei pentru plata beneficiarilor, prin aprobarea unui nou împrumut din Trezoreria Statului. Sunt asigurate astfel resursele necesare pentru achitarea sumelor datorate beneficiarilor în cel mai scurt timp. Misiunea Autorităţilor de Management este să accelereze implementarea proiectelor în acest an, iar una dintre cele mai importante acţiuni este efectuarea plăţilor către beneficiari cât mai repede. Ulterior, sumele achitate beneficiarilor sunt solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate României”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici.


Împrumutul se adresează beneficiarilor a patru programe de finanţare europeană


Împrumutul va fi folosit pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii de fonduri contractate prin intermediul a patru programe: Programul Operaţional Sectorial Mediu (POSM), Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Programul Operaţional Regional (POR), respectiv Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POSCCE).
Pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii Programului Operaţional Sectorial Mediu au fost alocate fonduri în valoare de 370 milioane de lei. Totodată, pentru pentru achitarea sumelor datorate beneficiarilor Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane au fost alocate fonduri în valoare de peste 360 milioane de lei, iar pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii Programului Operaţional Regional - peste 350 milioane de lei. În acelaşi timp, pentru achitarea de plăţi către beneficiarii Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice a fost alocată o sumă de aproximativ 216 milioane de lei.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri