BRĂILA: Referendum pentru demiterea primarului

BRĂILA: Referendum pentru demiterea primarului(1535)


Cetățenii municipiului Brăila vor trăi o premieră politică postrevoluționară fiind invitați să participe la un referendum pentru demiterea primarului PSD al municipiului, Aurel Simionescu. Declarația a fost făcută miercuri, în cadrul unei conferințe de presă de liderul filialei locale a Partidului Noua Republică, Mihai Ștefănescu.
PNR Brăila îl acuză pe Simionescu de încălcări ale legislaţiei privind achiziţiile publice în cazul atribuirii lucrării de reabilitare a Bulevardului Dorobanţi firmei Tancrad apropiată șefului PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, "prin construirea unui caiet de sarcini «cu dedicaţie»" și de faptul că terminarea lucrărilor bulevardului se va face din fonduri proprii în condiţiile în care "nu sunt fonduri pentru încălzirea şcolilor, asfaltarea tuturor străzilor din cartierele municipiului, finalizarea reţelei de canalizare din cartiere".
De asemenea, PNR Brăila acuză "modul sfidător" în care primarul Brăilei a înţeles să sancţioneze o faptă gravă, ce a dus la pierderea dreptului de recurs la Hotărârea Curţii de Apel prin care s-a consfinţit pierderea a 24.498.262,04 lei. Mai exact secretarul primăriei Mircea Fudulaiche a afirmat că a uitat să facă recurs deoarece documentele de înștiințare au ars pe biroul său de la o țigară uitată aprinsă. Acum cele aproape 5 milioane de euro vor trebui plătiți de contribuabilii brăileni.
"Considerăm că sancţionarea secretarului primăriei şi şefei departamentului juridic cu sume modice este, de fapt, o încercare de muşamalizare a unei afaceri ilegale şi de acoperire a adevăraţilor vinovaţi (cei ce au întocmit caietul de sarcini şi au organizat procedura de achiziţie publică), în condiţiile în care firma care a câştigat licitaţia trucată va încasa în final contravaloarea lucrărilor stabilite în alte condiţii decât cele concurenţiale, obligând practic fiecare cetăţean să participe la acoperirea acestei pierderi de care nu se face vinovat” a afirmat liderul PNR Brăila, Mihai Ștefănescu.
Potrivit prevederilor legale, pentru organizarea unui referendum local trebuie semnăturile a cel puțin 25 % din totalul cetățenilor cu drept de vot adică 40.000 de semnături ale brăilenilor nemulțumiți.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri