Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Articole pentru petreceri de copii şi seturi de pictură, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în portul Constanţa Sud Agigea(664)


În data de 20.01.2014, în intervalul orar 15.30 – 16.30, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Timişoara, respectiv în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost descoperite 7.370 articole pentru petreceri de copii (coifuri, suflători şi trompete) şi 100 seturi pentru pictură, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 70.000 lei, dacă ar fi originale.
Marfa purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean român de 55 de ani, având domiciliul în Timişoara şi un cetăţean iranian de 57 de ani, cu reşedinţa în judeţul Ilfov, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri