USL nu renunţă la cuplarea “europarlamentarelor” cu un referendum pentru modificările la Constituţie! Ponta: “Este timp destul, până pe 24 mai”(732)


Poate că cel mai important anunţ făcut de premierul Victor Ponta, în cadrul INEDITULUI interviu din seara trecută, în direct, realizat în studiourile celui mai vehement, la adresa sa, post de televiziune (B1 Tv), este cel referitor la menţinerea (în pofida valului de critici interne, din partea politicienilor din Opoziţie, dar şi din societatea civilă, ba chiar şi a avertizărilor din exterior) proiectului, anunţat de către liderii USL săptămâna trecută, al organizării unui referendum asupra modificărilor la Constituţie, pe 24 şi 25 mai, alegerile europarlamentare având loc tot atunci, pe 25 ale lunii!

Victor Ponta a afirmat, fără nicio eztare sau tresărire, măcar: “Vom face cum am stabilit: europarlamentare – duminică 25 mai, referendum pentru Constituţia modificată, în două zile: sâmbătă, 24 mai, şi duminică, 25 mai”!
La întrebările ziaristei Mădălina Puşcalău, a precizat că este timp destul, până atunci, pentru a se realize toate procedurile prevăzute de lege.

Dar despre avizul (“doar”consultativ, este adevărat) al Comisiei de la Veneţia, organism al Uniunii Europene, care are drept scop al activităţii sale armonizarea Constituţiilor naţionale ale statelor membre ale UE, care a anunţat deja un calendar de analiză şi avizare finală, care s-ar întinde până în luna august, cel mai devreme, nimic?...
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri