
Arta, instrument de incluziune socială – experiență interculturală la Palatul Copiilor Constanța(74)
În perioada 7-11 aprilie, Palatul Copiilor Constanța a fost gazda reuniunii din cadrul proiectului Art of Inclusion - Art for Inclusion, proiect finanțat prin programul Erasmus +.
Elevi și cadre didactice din Polonia, Turcia și Grecia, alături de elevi români, au participat la workshop-uri în care arta a fost utilizată ca instrument de incluziune și coeziune socială. De asemenea, au fost organizate vizite și excursii care au pus în valoare diversitatea culturală a Dobrogei.
Participanții au fost încântați de această activitate interculturală în cadrul căreia arta a fost limbajul comun și fiecare a învățat din experiența celuilalt.
Prin această experiență internațională și programele de educație interculturală dezvoltate în cadrul proiectului, s-a demonstrat încă o dată că arta reprezintă o modalitate de depășire a barierelor de comunicare și de promovare a diversității, a declarat coordonatorul proiectului, profesor Roxana Mitan
Proiectul a fost inițiat de Stowarzyszenie Przyjaciol Gimnazjum w Proszowicach, Polonia, în parteneriat cu Incirliova Genclik Kultur Sanat ve Gelisim Dernegi, Turcia, ARTIFACTORY, Grecia și Palatul Copiilor Constanța.
Articole recomandate
Aglomerație la înscrierea în clasa pregătitoare. Mai multe cereri decât locuri

Ministerul Culturii a lansat programul "Oraşe europene"

S-au afișat rezultatele primei probe a bacalaureatului

Emoții pentru liceeni. Începe BAC-ul

Studenții de la Facultatea de Electromecanicǎ Navalǎ, în vizitǎ la Stația de Sortare a Deșeurilor Reciclabile!

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” inaugurează laboratorul de instalaţii frigorifice navale

Stația de epurare Constanța Nord: Lecție pentru un mediu mai curat, cu elevi din cinci țări europene

Alpinistul Alex Găvan vine la Pelicam
