Descentralizarea lui Dragnea, incompetență sau diversiune?

Descentralizarea lui Dragnea, incompetență sau diversiune?(1202)


Organizația municipală Constanța a Forței Civice salută decizia Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea legii descentralizării, sau a descentralizării lui Dragnea după cum a fost denumită în limbaj popular controversata lege a USL. Curtea Constituțională a scăpat România de la o adevărată catastrofă administrativă.

Forța Civică Constanța apreciază că votul unanim al judecătorilor, inclusiv al celor susținuți de USL, este echivalentul unui vot de blam împotriva guvernului condus de Victor Ponta în general, și împotriva lui Liviu Dragnea, artizanul legii, în particular. În mod normal, în orice țară unde există răspunderea faptelor, persoana sau persoanele aflate în demnități sau funcții publice care elaborează, promovează și girează o lege, declarată în unanimitate drept neconstituțională, trebuie să demisioneze în bloc și pe loc. Mai mult ca sigur că acest lucru nu se va întâmpla și în România, mai precis în guvernul USL unde nu există morală, verticalitate și onoare, dar mai ales competență.
Faptul că legea a fost respinsă cu unanimitate de voturi ar putea devoala și o diversiune pusă la cale de tandemul Ponta-Dragnea pentru a amâna revolta baronilor și a primarilor din USL. Cu alte cuvinte, tandemul Ponta-Dragnea a pritocit o lege complet neconstituțională, care nu avea nici o șansă în fața judecătorilor Curții, intuind dinainte decizia acestora, pentru a se acoperi în fața baronilor locali care fac presiuni asupra Executivului pentru creșterea influenței și a puterii locale. Această diversiune s-ar putea traduce popular, “noi am vrut, dar n-a vrut Curtea”.
Fie că legea a fost întocmită cu o crasă incompeteță, fie că a avut la bază neconstituționalități intenționate, lipsa ei înseamnă limitarea supremației baronilor USL, funcționarea rațională și normală a instituțiilor descentralizate ale statului și păstrarea României în anul administrativ 2014 și nu întoarcerea în epoca feudală.
”În zilele ce urmează vom vedea cu certitudine o intensificare a nervozității baronilor USL care vor din ce în ce mai multă putere. Pentru că, de fapt, aceasta este filosofia guvernării USL: totul pentru propria putere”, a precizat Mihai Petre, președintele Organizației Municipale a Forței Civice Constanța.

  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri