
Ce au discutat consilierii locali de la Medgidia în prima ședință a anului(1301)
Consilierii locali din Medgidia s-au reunit, ieri seară, în cadrul primei ședințe extraordinare din acest an. Pe ordinea de zi au existat trei proiecte de hotărâri. Prima dintre acestea a vizat aprobarea utilizării excedentului bugetar local existent la 31.12.2013, pentru acoperirea golurilor temporare de casă ale secțiunilor de funcționare și de dezvoltare pentru anul 2014. Mai exact, existența unui excedent bugetar de aproximativ 3.000.000 lei, pentru care Consiliul Local, la propunerea primarului, a votat aprobarea utilizării pentru secțiunea de funcționare și cea de dezvoltare.
Cel de-al doilea proiect a făcut referire la încetarea aplicabilității HCL nr.108/27.08.2013. Propunerea aprobată în ședință a vizat scoaterea din uz a vechii steme a municipiului Medgidia.
În aceste condiții, ultimul proiect a vizat însușirea variantei finale a proiectului de stemă a municipiului Medgidia. Astfel, localitatea se va alătura puținelor municipii care sunt reprezentate printr-o stemă oficială. La realizarea acesteia membri ai administrației publice locale au colaborat cu specialiști ai Comisiei Naționale de Heraldică și Genealogie a Academiei Române. Stema propusă spre aprobare are forma unui scut triunghiular cu marginile rotunjite. Simblourile prezente pe stemă, menite să definească municipiul Medgidia, sunt podul de argint și trei valuri de argint, leul de aur încoronat, un ciorchine de struguri și sabia de argint. Scutul este timbrat cu o coroană murală cu cinci turnuri crenelate, care semnifică faptul că Medgidia este municipiu.
Potrivit primarului Marian Iordache, toate aceste elemente sunt definitorii pentru municipiul Medgidia: podul rutier contruit peste Canalul Dunăre – Marea Neagră, culturile de viță-de-vie și sabia Akinakes, un artefact care datează din secolul V î.Hr. Leul încoronat reprezintă eroismul fiilor orașului în timpul Primului Război Mondial, precum și un omagiu adus luptei pentru România Mare. Noua stemă va avea două culori, roșu și albastru, impuse de Comisia Națională de Heraldică și Genealogie a Academiei Române, deoarece aceste culori sunt și pe drapelul național.
Articole recomandate
Alegerile locale vor avea loc pe 5 iunie, potrivit calendarului aprobat de Guvern

Deputatul Dragomir: „Vom lua în discuţie fiecare caz în parte dacă primarii PDL vor să vină în PNL.”

Primul eșec pentru Remus Cernea. Parteneriatul civil propus de parlamentar, respins la Senat

George Muhscină: PMP nu are soluții. Este extensia neputincioasă (pe fond), dar gălăgioasă (pe formă) a aceluiași PSD care a demolat, cărămidă cu cărămidă, arheologia tomitană

Nicușor Constantinescu dă în judecată spitalul din SUA unde s-a operat de prostată

Vinerea Mare, în Evanghelie şi în... Constanţa: În Biblie, banditul Barabas a fost eliberat, iar Isus condamnat! În cazul Mazăre, Înalta Curte încă deliberează...

RĂZBOI AL DECLARAŢIILOR, RUSO - ROMÂN! Preşedintele Băsescu, azi, la Timişoara: "TREBUIE AFLAT CÂTĂ... VODCĂ BĂUSE VICEPREMIERUL ROGOZIN, când s-a referit la România!"

Robert Boroianu: Mai bine Palaz ar iniția un proiect de CJ care să interzică PSD-ului să se mai apropie de monumentele istorice
