Fostul primar de la Cogealac, Cati Hristu,  5 ani după gratii

Fostul primar de la Cogealac, Cati Hristu, 5 ani după gratii(3596)


Magistrații de la Tribunalul Constanta s-au pronunțat în dosarul în care inculpat este fostul primar al comunei Cogealac, Cati Hristu, fostul edil fiind condamnat la cinci ani de închisoare pentru înşelăciune.


În același dosar, au mai fost condamnați în calitate de complici și Adam Grameni la trei ani şi şase luni de închisoare, Sorin Dore, la trei ani şi patru luni, Florentina Gherase la cinci luni de închisoare, Aurica Helera, funcționară în Primăria Cogealac, la doi ani şi opt luni, Adrian Foamete la trei ani şi patru luni, Vasile Lambru a primit doi ani cu suspendare, Eugen Anghel a fost condamnat la doi ani cu suspendare, Iuliana Jurcă la un an şi şase luni, Vasile Lambru la doi ani, Vasilică Nicoară la un an şi opt luni, Florentina Munteanu la un an şi opt luni, Daniela Dore la două luni, Vasile Pocea la un an şi patru luni și fostul viceprimar Mihai Dore la un an şi două luni.


Totodată, inculpații trebuie să plătească în solidar, daune părţilor civile, (Banca Comercială Română SA şi SC Secapital SARL) în valoare de aproximativ 400.000 lei şi peste 28.000 euro. De asemenea, Primăria Cogealac trebuie să plătească daune, în solidar cu funcţionarii primăriei. Decizia judecătorilor nu este definitivă.


Potrivit anchetatorilor, în perioada decembrie 2007 - octombrie 2008, pentru a îşi putea finanţa campania electorală şi cheltuielile legate de achiziţia de terenuri pentru centralele eoliene, Hristu Cati a racolat nouă persoane care au obţinut câte două sau trei credite bancare în schimbul promisiunii că el va fi cel care va achita ratele, lucru care nu s-a întâmplat. Anchetatorii susțin că el ar fi mituit cel puţin 135 de persoane cu câte 500 de lei, şi ar fi cumpărat peste 800 de hectare de teren în aşteptarea investitorilor în eoliene cu bani obţinuţi pe parcursul anului 2008 de la bănci pe baza unor dosare de credite false, întocmite pe numele a zeci de consăteni. Potrivit rechizitoriului, complicii lui Cati Hristu, unii dintre ei angajați în Primăria Cogealac, au contractat împrumuturi bancare pe baza unor dosare de credit falsificate, după care i-au dat toţi banii lui Cati Hristu.
 

Taguri: cogealac
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri