GUVERN: S-a înfiinţat Regia Autonomă "Administraţia Canalului Siret – Bărăgan”. Buget previzionat: 2,7 miliarde euro!(1604)


În şedinţa din această dimineaţă a Guvernului României, a fost hotărâtă înfiinţarea Regiei Autonome "Administraţia Canalului Siret-Bărăgan", investiţie cu obiectiv principal de îmbunătăţiri funciare (irigaţii).

Bugetul estimat pentru această lucrare a fost anunţat ca fiind de aproximativ... 2,8 miliarde de euro. Regia este subordonată Ministerului pentru Infrastructură şi Investiţii Străine (condus de Dan Şova), cum se numeşte acum fostul Minister al Marilor Proiecte de Infrastructură.

Guvernul a aprobat, azi, proiectul de lege prin care se creează condiţiile pentru redeschiderea lucrărilor la Canalul Siret - Bărăgan. În acest sens, se înfiinţează Regia Autonomă Administrația Canalului Siret – Bărăgan, care va întocmi studiile și documentațiile tehnico – economice necesare proiectării și realizării Canalului, va achiziţiona serviciile de consultanţă de specialitate, utilajele, instalațiile și echipamentele, va efectua recepţia lucrărilor şi, ulterior va asigura exploatarea şi întreţinerea acestuia. Prin realizarea canalului se estimează obţinerea unor sporuri substanţiale de recoltă, cu o valoare anuală de circa 120 milioane euro.

Trebuie reamintit faptul că şi acest proiect de anvergură este (ca şi Canalul Dunăre – Bucureşti, de exemplu) tot una dintre lucrările iniţiate de regimul lui Nicolae Ceauşescu, abandonate după 1990... Vorbim, aşadar, despre o REdeschidere a lucrărilor.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri