Erwin Șimșensohn: „SEAS este prima cărămidă pe care se va clădi proiectul Constanța - Capitală Europeană 2033”

Erwin Șimșensohn: „SEAS este prima cărămidă pe care se va clădi proiectul Constanța - Capitală Europeană 2033”(191)


Astăzi, 9 iulie, la BCR Youth Hub - The View, a avut loc o conferință de presă organizată de Teatrul de Stat Constanța. Tematica a fost prezentarea celei de a III-a ediții a „SEAS - Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului”, care va avea loc în perioada 10 iulie - 8 septembrie 2024, la Constanța.

Amplul eveniment cultural este organizat de Teatrul de Stat Constanța, finanțat de CJ Constanța, are partener principal Primăria Constanța și sponsor principal furnizorul de energie PPC.

La conferință au participat: președinele CJC Mihai Lupu, directorul Teatrului de Stat Erwin Șimșensohn, managerul Corului Madrigal Emil Pantelimon, directorul Festivalului Kimaro Daniel Klinger și directorul comunicare PPC, Oana Gherasim.

Publicul constănțean și turiștii veniți pe litoral au ocazia să vadă unele din cele mai bune spectacole de teatru și concerte produse în România, precum și spectacole oferite de trupe din străinătate(Carmen - spectacol de flamenco, opera Carmen de Bizet în interpretarea Barcelona Flamenco Ballet din Spania). Sunt așteptați 25.000 de spectatori!

 

În deschiderea conferinței de presă, președintele Mihai Lupu a declarat: „Factorul politic nu trebuie să se amestece în actul cultural...Încă de la început, instituțiile au fost depolitizate. Cel mai bun sfat - lăsați-i în pace, să se dezvolte nu numai profesional, ci și în opțiunea actlui de creație....Arta unește pe oamenii, arta îi face mai buni și este un ambasador al orașului și țării noastre.”

 

Erwin Șimșensohn a prezentat pe larg programul, piesele de teatru, viziunile regizorale și locațiile unde se vor desfășura. El a mulțumit președintelui CJC Mihai Lupu pentru suportul acordar, echipei sale de la Teatrul de Stat Constanța, celor circa 200 de voluntari precum și invitaților de la Corul Madrigal(premiera RITUALURI, spectacolul cu delfini DUET, o expoziție organizată noaptea, pe plajă și pe data de 15 august, LA RĂSĂRIT) și Kimaro( Festival de muzică ușoară, cu cele mai reprezentative trupe și inerpreți români, în perioada 2,3,4 august).

Reprezentațiile vor avea loc în următoarele locații: – Teatrul de Vară Soveja (în spatele City Mall) – Grădina Tomis din Parcul Arheologic din centrul orașului (pe Bulevardul Ferdinand) – Casa de Cultură a Sindicatelor (pe bd. Alexandru Lăpușneanu) – Sala „Ovidiu” din incinta Hotelului Continental Forum (din Strada Mircea cel Bătrân), – BCR Youth Hub (pe faleza Cazinoului din Constanța) – Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța (din strada Ion Lahovari nr. 2A).

 

În final, Șimșensohn a dezvăluit presei visul său, un proiect de suflet: „Poate suna ca o utopie, dar este un vis care
se poate realiza. Constanța, la valoarea sa, într-un orizont de timp de 10 ani, cu munca întregii societăți, nu numai a comunității artistice, poate să crească mult în plan cultural și poate participa la obținerea titulaturii de candidat la Capitala Europeană 2033...Va fi o muncă asiduă, așa cum a fost în Sibiu sau Timișoara, pentru că trebuie să se treacă prin mai multe etape de preselecție... ”

 

Biletele pentru toate evenimentele din cadrul SEAS pot fi achiziționate de la agenția debilete a Teatrului de Stat Constanța, de la spațiile de joc,  cu câteva ore înainte de reprezentații, sau online, pe platformele Mystage și Bilet.ro.

 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri