Tinerii UDTTMR au vizitat Palatul Parlamentului, de Ziua Minorităţilor Naţionale

Tinerii UDTTMR au vizitat Palatul Parlamentului, de Ziua Minorităţilor Naţionale(3317)


O delegaţie formată din 96 de tineri a vizitat Palatul Parlamentului din Bucureşti, cu ocazia Zilei Minorităţilor Naţionale. Gazde au fost deputatul UDTTMR Amet Varol şi un ghid avizat. La acţiune au participat membri ai Organizaţiei de Tineret „Ismail Gaspirali” Constanţa, elevi şi profesori ai Şcolii Comunitare din cadrul UDTTMR, membri ai Ligii Liceenilor Tătari, participanţii la concursul de eseuri ,,Tătarii dobrogeni – Istorie, tradiţie şi obiceiuri”, elevi şi studenţi care activează în ansambluri de dans ale filialelor UDTTMR.

După ce au vizitat sălile Nicolae Bălcescu, Nicolae Iorga, A.I. Cuza, C.A. Rosetti şi Sala Unirii, tinerii s-au convins că Palatul Parlamentului este într-adevăr cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafaţă din lume. Încurajaţi de Comisia de Învăţământ şi răsplătiţi de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco Musulmani din România câţiva din elevii şi studenţii prezenţi au promis că se vor întoarce în această clădire, dar cu funcţii solide şi mentalitate integră.

Începând cu anul 1998, la data de 18 decembrie, în România este marcată Ziua Minorităţilor Naţionale. În ţara noastră se pune un accent deosebit pe recunoaşterea reciprocă a valorilor, pe cultivarea unui spirit de dialog, pe comunicare şi colaborare între diverse culturi existene, ceea ce înseamnă deplasarea de la multiculturalitate la interculturalitate, o societate interculturală fiind cea în care etniile interacţionează.

În ultimii ani, o serie de manifestări organizate cu ocazia Zilei Minorităţilor Naţionale din România au dovedit diversitatea socio-culturală cu care etniile minoritare insufleţesc şi completează cultura românească.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri