Primarul Vergil Chițac: „Principalii mei competitori: reprezentantul USR, PSD și doamna fost city manager, au fost și sunt inapți pentru funcții publice!”

Primarul Vergil Chițac: „Principalii mei competitori: reprezentantul USR, PSD și doamna fost city manager, au fost și sunt inapți pentru funcții publice!”(1048)


Așa după cum a promis, primarul reales Vergil Chițac a acordat primul său interviu (după alegeri) postului TV Timpul de Constanța, în data de 3 iulie.

Discuția s-a axat pe: comentarea rezultatelor electorale, analiza actualului și viitorului spectru politic constănțean, proiecte de viitor și alte subiecte de interes major pentru urbea noastră.

 

Vergil Chițac explică logic, matematic , cheia succesului său în alegeri

„Candidatul PSD la primărie(Horia Constantinescu) a obținut cu 3000 de voturi mai puțin față de votul politic al partidului pentru consiliul local.
La rândul său, candidatul AUR(Ovidiu Cupșa) a avut mai puțin cu 5000 de voturi decât partidul său.
Eu, candidatul PNL, am avut exact 8000 de voturi mai mult decât partidul meu, exact suma voturilor celor 2 contracandidați. Este limpede, din punct devedere politic, că eu trebuie să reprezint acum toți constănțenii, dar trebuie să caut sprijin în acest segment de 8000 de votanți.”

 

Nu mai vreau să fiu singur! De anul acesta, îmi doresc o majoritate simplă PNL-PSD, iar pentru proiectele majore vom discuta cu AUR

Întrebat cum vede colaborarea cu ceilalți consilieri (8 PSD, 6 ADU, 5 AUR și 1 independent), primarul Chițac a expus, în premieră, propria sa analiză politică, menționând faptul că nu a discutat încă cu liderii locali PNL:

Eu nu mai vreau ca în viitorul consiliu local să se întâmple ceea ce a fost în mandatul acesta. După alegerile din 2020, printr-o decizie politică, a rezultat o guvernare locală PNL-USR care după doi ani s-a rupt. A urmat o guvernare minoritară a PNL, cu discuții concrete, pe fiecare proiect important, cu PSD...Nu mai vreau să fiu singur! De anul acesta, îmi doresc o majoritate simplă PNL-PSD, iar pentru proiectele majore vom discuta cu AUR.”

Întrebat dacă este mulțumit de colaborarea cu Ionuț Rusu, edilul a declarat că apreciază mult activitatea viceprimarului liberal, pe care și l-ar dori reconfirmat în funcție.

 

Vergil Chițac pune tunurile pe principalii contracandidați

E cam dur ceea ce am să spun acum, dar trebuie să spun și eu, odată, că de, suntem oameni. Când te uiți și faci o analiză acum, după terminarea alegerilor, constați că principalii mei competitori: reprezentantul USR, reprezentantul PSD și doamna fost city manager, au fost și sunt inapți pentru funcții publice. Și o spun fără răutate....Când te uiți la ei și la trecutul lor, îți dai seama că sunt inapți pentru funcții publice și nu au în spate nimic, nici o istorie...Dar este greu să faci rost de o altă istorie!”

 

Interviul integral îl puteți urmări pe pagina de Facebook a publicației Timpul, https://www.facebook.com/timpul1876/videos/501334112354916 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri