AM FOST OPTIMIȘTI.  SUNTEM ÎN OPTIMI!

AM FOST OPTIMIȘTI. SUNTEM ÎN OPTIMI!(629)


După o remiză (1 -1 cu Slovacia) cu valoare de victorie, România accede în optimi, cu fruntea sus.

Situată pe primul loc într-o grupă ciudată, în care toate echipele au acumulat 4 puncte, România are mari șanse de a trece și de optimi, cum a declarat după meci și Gică Hagi: „Să continuăm să credem!”

Argumentele echipei au fost: un joc corect(blatul egalului a fost evitat de ambele echipe), o mobilizare exemplară și o omogenitate și ambiției insuflate de un antrenor inspirat.

După golul lui Ondrej Duda din minutul 24, scăpat din marcajul lui Răzvan Marin, românii au luat-o de la capăt, și au luptat cu toate forțele. Firesc, a venit și egalarea, după penaly-ul obținut de Hagi și transformat impecabil de același Marin, care s-a revanșat în minutul 37.

Meciul a continuat, pe o ploaie torențială, dar în același spirit de fair-play și efort al ambelor echipe. Cei 30.000 de fani au creat un adevărat „cod galben” la Frankfurt, și după 20 de ani s-a auzit din nou scandat numele Hagi, evident pentru prestația foarte bună a juniorului Ianis.

 

ȘTERGEȚI PE JOS CU ȚĂRILE DE JOS!

 

Jocul rezultatelor din celelalte grupe(în special neverosimilul Portugalia-Georgia 0-2) a făcut ca România să joace cu Olanda(Țările de Jos), pe 2 iulie pe Allianz Arena din Munchen.

Deși are jucători individuali de o mare valoare, Olanda nu a părut o echipă omogenă și s-a calificat cu greu de pe locul 3. După un norocos 2-1 cu Polonia și un mult comentat 0-0 cu Franța, vedetele olandeze au fost îngenuncheate de Austria, care a câștigat cu 3-2.

Ca blestematul căpitan de corabie din opera lui Wagner „Olandezul zburător”, căpitanul Koeman încearcă cu greu să aducă echipajul în ape mai liniștite. Presa batavă a criticat dur jocul de până acum al Olandei , considerând un mare noroc faptul că a picat cu România, și nu cu Anglia, care va juca cu Slovacia.

Singurul care nu a fost de acord cu această afirmație a fost Robin Van Persie, care în „Telegraaf” a atenționat asupra valorii lotului românesc.

 

P.S. Subtitlul este o licență, neavând sens peiorativ. Dimpotrivă, toată admirația pentru harnicul și inventivul popor olandez.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri