În lupta pentru Primăria Constanța, Ovidiu Cupșa este pe locul 1... deocamdată pe buletinele de vot

În lupta pentru Primăria Constanța, Ovidiu Cupșa este pe locul 1... deocamdată pe buletinele de vot(1196)


Astăzi, 9 mai a.c., la săptămânala conferință de presă organizată de Filiala AUR Constanța, au participat Aura Bozdoacă, candidat la Primăria Hârșova, Mohammad Murad, candidat la președinția CJC și Ovidiu Cupșa, candidat la Primăria Constanța.

 

Pentru început, Ovidiu Cupșa a criticat „atitudinea kominternistă a autorităților locale”, care împiedică orice fel de acțiune a membrilor AUR, chiar dacă acestea sunt caritabile: „ A doua zi de Paști, cum fac de obicei, am fost la un centru de tip familial, la centrul Decebal, cu mici daruri pentru copiii de acolo. Cred că binele se face în liniște, sunt gesturi firești de Paști, Crăciun, ne gândim la familii defavorizate și la copii instituționalizați. DGAS Constanța a făcut o postare – eu nu am postat – în care au pus că am fost acolo, că am făcut un spectacol cu copiii mei și am dus niște pachețele...Eu m-am dus în nume personal, fără însemne de partid – iar astăzi fac presiuni asupra doamnei care administrează centrul ca să o dea afară! (…) Și când mi-am lansat cartea la Biblioteca Județeană a sunat domnul Gigel Știrbu secretar general PNL că nu avem voie să lansăm o carte acolo, ceea ce e halucinant: profesorii să interzică lansările de cărți! Oamenii noștri din instituții se confruntă în fiecare zi cu presiuni pentru că fac parte din AUR și nu mă plâng, o spun ca să se înțeleagă că astăzi, în 2024, se fac presiuni pentru că au o opțiune politică și asta arată că le este frică de noi!”

Cupșa a reiterat ideea unei confruntări directe cu actualul primar Vergil Chițac, în cadrul unei emisiuni, în opinia sa: „Horia Constantinescu participă la un blat și nu este votat nici măcar de pesediștii săi, iar Stelian Ion practic nu contează deloc..”  El a menționat că, în urma tragerii la sorți a poziției candidaților la Primăria Constanța, deține prima poziție pe buletinele de vot. 

 

Aura Bozdoacă a declarat că are pregătire juridică, o experiență solidă în administrația publică și că va susține în campania electorală proiecte simple, fiabile, atât de stringente locuitorilor din Hârșova.


Mohammad Murad și-a exprimat nemulțumirea față de atitudinea primarilor din zonele rurale care pun mereu presiuni asupra locuitorilor, pentru a nu vota partidul AUR:

„Modul în care se comportă foarte mulți primari este foarte trist, trebuie să avem respect unul față de celălalt și un dialog civilizat, nu îl găsim, iar Constanța cred că este cel mai interesant județ în care puteți vedea cum s-au făcut combinații între instituții și persoane, instituțiile lucrează pentru niște găști! (…) Hoții sunt de două feluri. Primul – pune ochii pe tine și îți fură din buzunar, casă, de unde poate, apoi intervin poliția, parchetul, justiția, ca să-l prindă. Al doilea hoț este cel pe care-l alegem noi, se așează pe un scaun patru ani și ne face varză zi de zi. E alegerea noastră! Într-o societate fără demnitate, patriotism, căruia să-i fie frică de Dumnezeu, apare haosul, în care viitorul copiilor este în joc…”.

Referitor la programul său electoral, Murad a declarat că o parte importantă a platformei sale se va baza pe combaterea consumului de droguri, în special în rândul tinerilor: „Este o chestiune care mă preocupă de mai mulți ani, pentru că am trăit niște cazuri cu niște prieteni și vedeam cum mor copiii în fața lor. Voi lupta împotriva proliferării drogurilor! Sunt convins că e nevoie de implicare mai multă! ...Matematica contracandidaților este mincinoasă. Unul are 65%, altul 1.000%, eu am 1%! Dacă calculezi cifrele contracandidaților ajungi la 350%, poate mai votează bulgarii, ungurii… Hai să fim realiști!”

  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri