Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Evaziune în prag de sărbători: aproape două milioane de jucării de contrabandă(535)


În această săptămână poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a cinci containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv Ilfov.

În urma controlului au fost descoperite 1.969.200 jucării (păpuşi, seturi jucării din plastic, jucării de pluş) şi articole diverse (pijamale pentru copii, figurine magnetice, pungi din plastic), susceptibile a fi contrafăcute cu o valoare de aproximativ 1.969.200 lei dacă ar fi originale, din care au fost 3.600 figurine magnetice, nedeclarate, cu o valoare de aproximativ 7.200 lei.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute şi cea nedeclarată a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.


Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, cu vârste între 21 de ani şi 45 de ani, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri