Claudiu Iorga Palaz, despre “Superimunitatea hoţiei”(1275)


Într-un comunicat transmis astăzi presei, Claudiu Iorga Palaz, preşedintele Partidului Mişcarea Populară – filiala judeţeană Constanţa, atacă dur votul dat, inclusiv de către unii parlamentari constănţeni, proiectelor de modificare ale Codului Penal. Iată textul luării de poziţie, intitulată “Superimunitatea hoţiei”:

“Parlamentarii şi-au votat, zilele aceastea, super-imunitatea, astfel încat nicio adiere de vânt să nu-i mai poată trimite după gratii, indiferent cât de gravă ar fi încălcarea legislaţiei în vigoare. Referitor la acest aspect, Partidului Mişcarea Populară, filiala Constanţa, prin preşedintele Claudiu Iorga Palaz, dezaprobă modul în care aceştia dau o adevarată lovitură statului de drept şi sprijină, dar la fel de mult: încurajează corupţia. "Adoptarea de către Camera Deputaţilor a unui proiect de lege de modificare a Codului Penal, cu privire la dezincriminarea conflictului de interese, creează o super-imunitate pentru preşedinte, parlamentarii şi practicanşii profesiunilor liberale, scoşi din categoria funcţionarilor publici, prevazută de Codul Penal. Această modificare apare în amendamentele asupra proiectului de Lege pentru abrogarea art. 74 din Codul Penal. Prin scoaterea acestor categorii din rândul funcţionarilor publici, aceştia nu vor mai putea fi cercetaţi de procurori, pentru fapte de corupţie şi conflict de interese Particular pentru judeţul Constanţa, mai mulţi parlamentari au acordat vot pentru promovarea acestui proiect. Este important de ştiut cum se vor prezenta aceştia în faţa alegătorilor, la finalul mandatului.

Din "lista ruşinii" parlamentarilor constănţeni, care îşi votează privilegiile, fără să ţină seama de soarta cetăţenilor care le acordă încrederea, fac parte următorii: Amet Varol (Minorităţi), Radu Babuş (PSD), Mircea Titus Dobre (PSD), Gheorghe Dragomir (PNL), Cristina Ileana Dumitrache (PSD), Mihai Lupu (PNL), Eduard Martin (PSD), Manuela Mitrea (PSD), Mihai Tararache (Independent).

Sunt revoltat de modul în care parlamentarii constănţeni au votat pentru acest proiect de lege, care nu face altceva decât să încurajeze corupţia şi conflictele de interese. Şi-au votat legi pentru ei, legi care să-i apere de pedeapsă, pentru orice infracţiune. Astfel, întrebarea mea este următoarea: Cum vor putea aceşti trăitori din munca altora!, să-i privească pe cetăţeni în ochi, în momentul în care vor decide să mai candideze, pentru un nou mandate, şi vor dori votul lor? Ce vor răspunde la întrebarea pusă de constănţenii care i-au votat în mod direct: De ce aţi votat superimunitatea hoţiei, domnilor parlamentari?"
 
jooble.org