Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Deputatul Focșa: UDMR, acasă cu ei!

Deputatul Focșa: UDMR, acasă cu ei!(1280)


S-au întâmplat destule la finalul anului care doar ce a trecut, de parcă suntem cu toții în noaptea minții. Culmea neobrăzării a venit însă de la UDMR, un ong acceptat în politică, împotriva cutumelor.


Să fiu clar de la început de analiză: Nu susțin și nu voi susține niciodată un proiect de autonomie a Ținutului secuiesc și nici vreun fel de autonomie culturală pe criterii entice, indiferent că este în Transilvania sau în altă zonă a țării. Astfel de inițiative sunt contrare principiilor integrității și suveranității statului român și sunt cu atât mai periculoase, cu cât vin din partea unor parlamentari. Nu este prima dată când se fac astfel de încercări de a obține autonomia teritorială sau culturală pentru acestă zonă a țării și nu e prima dată când acestea sunt respinse de Parlament, fiind considerate neavenite.


România este un stat democratic, în care minoritatea maghiară beneficiază de mai multe drepturi și libertăți decât beneficiază minoritățile în alte țări europene, inclusiv de dreptul de a-și păstra limba, cultura, tradițiile. Proiectul propus de deputații UDMR, privind autonomia Ținutului Secuiesc, care prevede ca în această zonă a țării colectivitatea majoritară autohtonă să aibă „dreptul și capacitatea efectivă de a dispune de prerogativele de autoadministrare și de unele prerogative de ordin statal”, nu-și are locul și mai mult decât atât, în opinia mea, reprezintă o provocare, o amenințare la adresa integrității teritoriale a statului român.


Un astfel de subiect nu poate fi subiect de negocieri politice între partide, nici în Parlament și nici în alt loc. România este un stat unitar, independent și suveran și așa o să rămână. Și dacă sunt unii cărora nu le convine acest lucru, este problema lor! Mai ales că în privința populației băștinașe se comportă de parcă ei ar fi majoritari, iar noi minoritari. Limba română este limba oficială a statului român și așa trebuie să rămână. Dobrogea reprezintă un model de conviețuire interetnică, un exemplu de diversitate și toleranță, fiind apreciată ca un standard în ceea ce privește armonia dintre diversele etnii care conviețuiesc în spațiul multicultural al ținutului dintre Dunăre și Marea Neagră, fiind un exemplu recunoscut în toată lumea.


Noi românii nu trebuie să acceptăm că numele localităților noastre să poarte denumiri în limba maghiară! Aici este ținut românesc! Așa-numita „Declarație de Independență a Transilvaniei” vânturată prin spațiul virtual ar putea fi o provocare, o testare a limitelor autorităților sau, pur și simplu, un gest ridicol și naiv?


Limba română este limba oficială punct. Dacă nu le convine în Ungaria cu ei.... Să nu spună cineva că doi unguri anonimi, secui sau nu, scot din burta lor un proiect de lege și îl depun la Camera Deputaților ca un cadou de Crăciun pus la ușa UDMR-ului! Nu merge! Proiectul este o operă destul de complexă a întregului grup UDMR, ba aș fi gata să cred că are și contribuția (ca să nu zic și sprijinul) unor experți de la Budapesta. Asta e una din sutele de bube ...


Vocea românilor, deputatul constănțean îmi povestea despre UDMR și "autonomia scaunelor secuieşti". Aceștia s-ar fi inspirat din filmul "Urzeala Tronurilor"(Game of Thrones). Ei aduc în Parlamentul țării care-i acceptă ca o minoritate cu nasul pe sus. Focșa vrea să cumpere o casă și să meargă apoi să-și declare autonomia și un "scaun" de moldovean la Gyula. Îl ajută careva să caute casa? Parlamentarii PSD și PNL sunt plecați în vacanță! Nu au nimic de dezbătut în legătură cu UDMR, lor le convine! Normal că nu sunt prezenți, puțin îi interesează de soarta acestei țări, înțelegerea lor a fost făcută cu mult timp înainte. Acum vor provoca și vor face circ. Normal că nu au venit, au nevoie de procentajul lor.


Totul este o strategie! Dacă ar fi după noi, aș propune să se ridice statutul de parlamentar și imunitatea celor care lipsesc de la muncă să fie dați afară. Sau UDMR pentru această nouă insolență trebuie scos în afara legii.


Așa vor Covasna, Harghita, Mures, Sibiu, o parte din jud Brașov, asta vor autonomie și ținut Secuiesc. Soluția este simplă: respectarea Constituției. UDMR vor lovitură de stat! În viitor vor Regionalizare. Înțelegerea dintre Putin și Victor Orban, are ca scop, tocmai răsturnarea tratatului de la Trianon și incorporarea Ardealului în Ungaria. Cu această speranță vor trăi, cu această speranță vor muri. Un joc practicat de zeci de ori pănă acum ! Toată lumea căștigă cu teatrul ăsta ieftin pe care n-ar trebui să-l joace nimeni .


PSD și PNL căștigă simpatia proștilor cărora li se ”fură” Ardealul , iar UDMR își mai prostește ( a căta oară !) electoratul cu himera asta de autonomie . La urne se numără proștii ! Oare Elveția tot cu motocei din ăștia își amăgește cetățenii de etnie franceză , germană sau italiană , de-a lungul celor 700 de ani de existență ?


ROMÂNIA , este un stat unitar , independent și suveran. AMIN.

Precum un pamflet prezentat la TV , sa se facă și un ținut țigănesc în jurul ținutului secuiesc, însă nici măcar în glumă nu putem spune așa ceva . ROM NIA este un stat unitar, independent și suveran , bine punctat, iar stat în stat nu o să se accepte nicicând. În 30 ani țara asta se va numi Rromania. De 33 de ani stau ungurii în guverne de parcă jumătate din populație e maghiară. Pentru câteva sute de mii aveau și câte 2 ministere, plus un grup etnic. Nu suntem de acord cu autonomia administrativ teritorială pe criterii etnice!


Dacă cetățenii români s-ar prezenta la vot, am scăpa și de,,chestia" asta numită Ude Mereu care nu mai există în nici o țară europeană! Este o vorbă, în politică să nu spui niciodată, am primit atâtea lovituri, minciuni, schimbări de decizii de la o zi la alta, păcăleli și ordine în care ai noștri au plecat capul încît nu mai credem în promisiuni, sufletește, pe noi ne-ar durea cel mai mult, cei de jos, așa că,ne rugăm lui Dumnezeu să ne apere de așa ceva. Dumnezeu să audă ruga și să ne păstreze țara întreagă cu pace și liniște, am fost furați destul.


Întrebăm și noi dacă conaționalii noștri români au aceleași drepturi în Ungaria, Ucraina sau alte țări unde locuiesc dar așa-i omul îi dai un deget și el vrea toată mâna. Se putea guverna fără UDMR ! Există interese obscure. Acum se guvernează fără ei. PNL, PSD + Grupul Minorităților de 18. Sunt comune unde românii sunt asupriți să vorbească ungurește. De ce trebuie să dăm explicații unei alte națiuni la noi în țara?
Deputatul Focșa spunecă asta e democrația. Ciolacu a băgat aceste 3 proiecte pe OZ la procedura de urgență. Membrii UDMR cu acest PLX trebuie arestați pentru înaltă trădare urgent. Îi iubesc pe cei din Ardeal dar câțiva din UDMR au luat-o razna și trebuie pedepsiți prin anchetarea lor și darea în judecată pentru atentate la siguranța statului.


,,Să nu dea Dumnezeu cel sfânt/ Să vrem noi sânge, nu pământ ". Care țară a mai dat atâtea privilegii unei minorități? Vom acționa în instanță, vom face petiții, vor semna toți românii și îi vom scoate în ilegalitate. Ăștia lucrează împotriva noastră de 30‘de ani ! Destul, e destul !
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri