Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
PSD cere convocarea ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal Constanța

PSD cere convocarea ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal Constanța(1041)


Cu privire la atitudinea primarului Vergil Chițac în legătură cu problema constituirii Primăriei Constanța ca parte civilă în dosarul privind competiția de ambarcațiuni de viteză pe Lacul Siutghiol, se constată că aceasta ridică semne de întrebare. Cu atât mai mult cu cât primarul este în prezent în calitate de inculpat în acest dosar, acesta nu deține autoritatea necesară pentru a se pronunța cu privire la existența sau inexistența prejudiciului. 

PSD susține organizarea de evenimente de anvergură care să aducă beneficii orașului, dar numai în conformitate cu legea! 

 

”Atitudinea primarului Vergil Chițac față de problema constituirii ca parte civilă a Primăriei Constanța în dosarul referitor la competiția de ambarcațiuni de viteză pe Lacul Siutghiol este cel puțin îndoielnică. Cu atât mai mult cu cât are calitatea de inculpat în acest dosar, actualul edil nu este abilitat să se pronunțe asupra existenței sau inexistenței prejudiciului, când a şi transmis consilierilor locali solicitarea DNA abia după 25 de zile de la momentul în care aceasta a ajuns în Primăria Constanța.

Reamintim că PSD a cerut, încă de la momentul votării proiectului, respectarea legii. Am precizat atunci că avem o scurtă obiecțiune, în sensul că Legea nr. 69/2000 spune foarte clar că finanțările directe se pot face către entități care activează pe raza UAT municipiul Constanța, respectiv federații sportive naționale. Tocmai de aceea, am susținut acest protocol, dar respectând Legea nr. 69/2000 și anume primărie, Clubul Sportiv Municipal și, bineînțeles, Federația Română de Yachting.

PSD dorește organizarea unor evenimente de anvergură care să aducă beneficii cuantificabile orașului, însă DOAR cu respectarea legii! Dacă legislația în vigoare a fost respectată sau nu, vor stabili procurorii DNA și în niciun caz primarul municipiului sau oricine altcineva.

Consilierii municipali din Constanța au, însă, obligația să acționeze astfel încât Primăria Constanța să se constituie parte civilă în acest dosar, astfel încât, în cazul existenței acestuia, prejudiciul să poată fi recuperat. Dat fiind faptul că Vergil Chițac a amânat prezentarea cererii DNA din motive doar de dumnealui știute, acest lucru poate fi făcut cât mai rapid prin convocarea unei ședințe extraordinare a CLM Constanța.

Conform legii, convocarea acesteia este doar la îndemâna primarului în funcție sau a unei treimi din numărul consilierilor municipali. Cum abordarea de până acum a primarului nu conduce către această posibilitate, iar PSD Constanța nu are, în acest mandat, numărul necesar de consilieri, așteptăm ca toți consilierii USR să se alăture demersului nostru.

Au astfel posibilitatea să demonstreze că abținerea la vot la momentul prezentării proiectului, 27 aprilie 2023, nu a fost doar un joc pentru menținerea la putere. În condițiile în care, la acel moment, USR avea viceprimar cu atribuțiuni retrase, dar neplecat din biroul din Primăria Constanța (cu retribuția aferentă, mașină și alte avantaje) făcea parte din administrația Chițac.

Așa cum, de altfel, a fost la putere în Constanța încă din 2020, iar municipiul a ajuns în stadiul în care se află acum.

PSD a susținut și va susține proiectele care aduc beneficii cuantificabile municipiului, însă DOAR cu respectarea legii!”, a transmis Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor locali municipali PSD.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri