Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
2023, anul „Constanța în tranșee”

2023, anul „Constanța în tranșee”(2712)


Pentru municipiul Constanța, 2023 a fost anul tranșeelor; din fericire, nu al celor trasate din pricina războaielor, ci al celor săpate de administrația liberală condusă de Vergil Chițac. Au lipsit militarii, tancurile și armele, în rest șantierele, săpăturile, găurile și gropile au transformat orașul într-o mare capcană întinsă propriilor săi locuitori de cei care, vremelnic, îl conduc.

Acestei stări de fapt, care a produs mâini și picioare rupte, accidente de mașini, chiar și pierderi de vieți omenești, deci, cam ca într-un război, i s-au adăugat și câteva evenimente care pot juca un rol decisiv în economia anului electoral 2024.

În primul rând, imaculatul amiral de uscat, navetistul de Eforie, a devenit penal. Cel care înfiera cu mânie proletară administrația Făgădău pentru corupție a ajuns să dea cu subsemnatul la DNA și să fie anchetat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Curat murdar, coane Vergile, ar spune astăzi maestrul Caragiale.

În plus, mâna sa dreaptă, omul care poartă principala „răspundere” pentru alegerea sa, Felicia Ovanesian, s-a lepădat public de acesta și s-a jurat că nu l-ar mai vota niciodată. Cam târziu, dar mai bine așa, decât niciodată. Oricum, atunci când cea mai apropiată și cea mai fidelă persoană din anturajul său a ajuns să își schimbe optica la 180 de grade la jumătatea mandatului, înseamnă că nu doar ea, ci toți cei care l-au votat s-au păcălit în 2020.

La polul opus, fostul primar, Decebal Făgădău, a fost achitat în primă instanță în dosarul terenurilor din Portul turistic. Această realitate tristă pentru adversarii săi, coroborată cu numele lipsite de consistență ale potențialilor contracandidați, dar mai ales cu faptul că tot ceea ce face acum Chițac reprezintă doar implementări ale proiectelor fostului edil, ne arată că, în 2024, bătălia dintre cei doi va fi spectaculoasă. Desigur, dacă PSD va decide să meargă pe mâna lui Făgădău și să câștige Primăria sub propria siglă de partid sau dacă va merge pe mâna lui Chițac și va câștiga Primăria sub sigla PNL. Așa cum este acum.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri