Florentin Chiforeanu: „PUSL a ajuns la 4% și este în creștere”

Florentin Chiforeanu: „PUSL a ajuns la 4% și este în creștere”(1278)


Duminică,17 decembrie a.c.,  în incinta Hotelului Scandinavia din stațiunea Mamaia, a avut loc o sesiune de informare organizată de Partidul Unității și Solidarității Locale (PUSL) Constanța. S-a abordat subiectul realizărilor recente și s-au dezvăluit perspectivele viitoare. Au participat președintele filialei județene Constanța, Florentin Chiforeanu, președintele filialei municipale Constanța, Gihan Eserghep, care este și candidatul PUSL pentru funcția de primar al Constanței, și președinta PUSL Tuzla, Loredana Nebunu.

 

Florentin Chiforeanu a reamintit evenimentele Revoluției din 1989: „Trebuie să aducem în prim plan faptul că acum 34 de ani, la Timișoara, oameni curajoși au ieșit în stradă cerându-și drepturi împotriva unui regim dictatorial. Știm foarte bine ce a urmat. ...

Revenind la actuala situaie politică, acesta a continuat: „Avem două puncte pe ordinea de zi. Vrem să vă prezentăm realizările noastre din ultimele șase luni și să vorbim despre planurile noastre pentru următoarele șase luni. Sondajele din această toamnă indică un procent de 4% pentru alegeri. În vară, ne-am propus să atingem 6%. Unii poate nu ne cred, dar faptele vorbesc de la sine. În acest timp, am înființat filiale în mai multe localități din județ și am constituit filiala orașului Constanța."

 

Gihan Eserghep, unicul politician care și-a anunțat candidatura la Primăria Constanța

 „Această conferință de presă este un bilanț al activităților noastre. În această perioadă în care am reușit să înființăm filiala de la zero, am atras mulți membri. Suntem pregătiți pentru campania electorală din anul viitor, în special pentru alegerile locale. Cred că fiecare dintre noi trebuie să fie atent la ceea ce se întâmplă în jur și să vină cu idei. Cetățenii acestei țări manifestă un dezinteres major față de viața politică. Primul mesaj pe care îl transmitem este să participăm la vot. Cu cât prezența la vot este mai mare, cu atât va fi mai legitimă persoana care va deveni primarul orașului. Mulți oameni s-au plâns că nu au avut opțiuni, iar noi am decis să coborâm din tribune și să intrăm în teren.", a declarat pentru început Eserghep.

„Eu provin din mediul privat și consider că experiența în antreprenoriat este esențială. Orașul nostru se confruntă cu multiple probleme, începând cu infrastructura. Trebuie să avem un sistem inteligent de decorare a intersecțiilor semaforizate din Constanța pentru a reduce poluarea. Este necesară construcția de parcări subterane sub toate parcurile din oraș. De asemenea, trebuie reconfigurată infrastructura rutieră, precum și benzile de biciclete din oraș.", a continuat Gihan Eserghep, prezentând decalogul programului său electoral:

„Problemele majore vizează eficiența energetică și modernizarea termoficării. Trebuie să atragem fonduri europene pentru a rezolva aceste probleme sociale. Un alt aspect important este restructurarea sistemului de sănătate, inclusiv demolarea și reconstrucția Spitalului Municipal. Avem nevoie de creșe și grădinițe pentru a veni în întâmpinarea nevoilor familiilor care nu au unde să-și lase copiii atunci când pleacă la muncă. Un parc industrial ar atrage investiții, generând noi locuri de muncă. În plus, trebuie să privim la exemplele altor orașe, cum ar fi Cluj și Iași, care ne-au întrecut în dezvoltare și modernizare.

„Proiectele pentru renovarea și modernizarea complexului de pe Badea Cârțan, precum și intervenții asupra infrastructurii turistice, sunt esențiale. Trebuie să ne concentrăm și pe valorificarea zonei peninsulare, locuită de 17 minorități fără conflicte interetnice. În acest sens, propunem un program de renovare a clădirilor istorice din orașul Constanța. Este timpul să privim dincolo de Cazino și să creăm obiective turistice care să atragă atenția turiștilor și localnicilor. Avem nevoie de zone de recreere amenajate pe malul mării pentru a încuraja plimbările și relaxarea. În concluzie, orașul nostru are nevoie de o viziune modernă și integrată pentru a deveni un loc atractiv și funcțional pentru toți locuitorii săi", a precizat Gihan Eserghep.

 

La finalul conferinței de presă, liderii PUSL au transmis constănțenilor „Sărbători fericite!” și „LA MULȚI ANI!

  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri