În vreme ce mulți papagali de serviciu se simt făt-frumos fără de păcat, în fond fiind doar banali trompetiști clămpănind din toți bojocii tot ce le comandă stăpânii care-i plătesc și ocrotesc, inclusiv să purtăm pe față pampers, deși locul lor este mai devreme sau mai târziu, pușcăria ori casa de nebuni, sunt și mici semne de normalitate. Veni-va vremea separării neghinei de bucate. De aceea omul de rând nu mai are încredere în actul politic. Se amestecă oamenii cu neoamenii.
Repet, dar sunt și excepții, adică politicieni cu mintea limpede. Încă. Un exemplu concludent este Dumitru Viorel Focșa, vocea românilor. Abia ne istorisise zbuciumul lui să primească un banal număr de ordin pentru o audiență la ministrul Alina Gorghiu pentru a rezolva cazul Alinei Irinei Apostol, abandonată de Ministerul Justiției prin Cătălin Predoiu și Alina Gorghiu, din 2017, după un simulacru de proces într-o pușcărie din China, țară cât un continent care recent a introdus creditul social după furtuna Covidului pe care ei l-au declanșat în colaborare cu globaliștii, și unde poporul trăiește într-o dură dictatură, că deputatul constănțean trage un nou semnal de alarmă.
Este vorba de amânarea la nesfârșit a aprobării modificării art.3 litera a din Legea 273/2004 privind procedura adopției. Dumitru Viorel Focșa a inițiat modificarea acestuia cu următorul conținut: “cetățenilor români sau cetățenilor români cu multiplă cetățenie, după caz, care au domiciliul în România, care au locuit efectiv și continuu pe teritoriul României în ultimele 6 luni anterioare depunerii cererii de atestare, la stabilirea continuității nu sunt considerate întreruperi absențele temporare care nu depășesc 3 luni și care sunt determinate de șederea pe teritoriul altui stat ca urmare a existenței unor contracte de muncă, precum și cele impuse de derularea unor activități desfășurate în interesul statului român sau ca urmare a unor obligații internaționale asumate de România”.
Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în ședința din 14 martie 2023, cu respectarea prevederilor articolului 76 alineatul (2) din Constituția României republicată. Deputatul Focșa vrea în fond prin această modificare că navigatorii să aibă dreptul de adopție copii, mai ales că până acum doar soțiile lor pot accede la actuala lege. E o nouă dovadă că România faptelor aparține AUR, iar România vorbelor celorlalți. Curios este că pentru modificarea legii adopției, L 273/2004 nu este timp, dar pentru modificarea legii cadastrului sau alte legi care fac jocurile celor de la putere este timp.
Aceștia sunt aleșii neamului Românesc, votează legi și proiecte după bunul plac și interesele clientelei politice, dar nu și pentru un proiect cum este acesta. În acest fel, prin stoparea acestor proiecte, distrug destine ale unor copii care ar putea avea șansa să crească și să se dezvolte, într-o familie normală aici în România. Cert e un lucru: clasa exploatatoare de la butoane trebuie să dispară. Parlamentul României de mult nu mai e a poporului.
O astfel de propunere trebuia aprobată imediat fără să se tragă de timp. Acest aspect ține de drumul care se poate schimba pentru niște suflete nevinovate. În astfel de situații nu trebuie să te uiți de la cine vine propunerea, trebuie să vezi esența și dacă este benefică. Restul comentariilor vă aparțin.