Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Asociația „Viitorul Orașului Tău” a celebrat Ziua Minorității Naționale, plantând 70 de copaci

Asociația „Viitorul Orașului Tău” a celebrat Ziua Minorității Naționale, plantând 70 de copaci(313)


Sâmbătă, 16 decembrie, Asociația Viitorul Orașului Tău împreună cu Confort Urban Constanța au organizat un eveniment prin care au serbat #ZiuaMinoritățilorNaționale plantând 70 de copaci.

,,Am invitat membri ai comunităților etnice, copiii de la Grădinița Mugurel, Asociația Militarilor Veterani și alți voluntari să participe la acest eveniment. Dobrogea ne este casa, Constanța este acasă și ne simțim cu toții fericiți că suntem parte la conviețuirea armonioasă care servește ca exemplu oricând și oriunde în lume.” - a declarat Ates Casimceali, presedintele ong-ului organizator.

Acțiunea se află la a doua ediție, în anul 2022, tot cu aceeași ocazie, voluntarii și prietenii Asociației Viitorul Orașului Tău au plantat pomi fructiferi în curtea altei grădinițe denumind evenimentul ,,Livada prieteniei”

Cu ocazia acestui eveniment, subsecretarul de stat din cadrul DRI, Geafer Dincer a transmis un mesaj de susținere participanților: ,,Ziua Minorităţilor Naţionale din România reprezintă un omagiu adus contribuției minorităților naționale la patrimoniului cultural și spiritual românesc.
Sărbătorirea acestei zile reflectă respectul acordat minorităților, acordat diversității etnice, religioase, culturale și lingvistice și este o dovadă a maturității societății românești, care a înțeles că buna conviețuire reprezintă baza unei democrații durabile.
Trebuie să avem grijă ca și de acum înainte să fie protejate drepturile identitare ale persoanelor aparținând minorităților naționale și să se asigure participarea acestora în mod activ în toate domeniile vieții politice, culturale, socio-economice din România.
Într-o epocă dominată la nivel internațional de intoleranță și xenofobie, România a reușit promovarea unui model de conviețuire socială bazat pe integrare, respect reciproc, dialog, care valorizează minoritățile naționale. Statul român protejează, drepturile și libertățile individuale, inclusiv ale persoanelor aparținând minorităților naționale, precum și egalitatea tuturor cetățenilor, indiferent de originea lor etnică.”

20 de copaci au fost plantați pe str. Progresului, iar 50 în preajma Grădiniței Mugurel. Speciile alese au fost Prunus Pisardi, salcii, platani, paltini și magnolii.

Directorul Confort Urban, Teo Hira a declarat : ,, Acțiuni ca cea de azi sunt extrem de benefice cetății și locuitorilor ei. Vom continua să sprijinim ONG urile care ne solicită sprijinul prin Serviciul nostru de spații verzi ori de câte ori e nevoie”

La evenimentul de sâmbătă au participat aproximativ 40 voluntari ajutați și îndrumați de angajații societății partenere.

,,Sunt onorat ca am participat in această zi specială dedicată Zilei Naționale a Minorităților, în cadrul unei inițiative atât de semnificative precum plantarea de copaci.
Prin această acțiune, ne alăturăm comunității în promovarea armoniei și respectului pentru diversitatea culturală. Copacii pe care îi plantăm astăzi devin martori tăcuți ai unei societăți unite, în care fiecare individ aduce o contribuție valoroasă la bogăția noastră colectivă.
Să ne amintim că fiecare copac plantat astăzi este o investiție într-un mediu sănătos pentru generațiile viitoare și un simbol al unității noastre în diversitate.
Să fim ca acești copaci – să creștem în ciuda provocărilor, să oferim umbră celor din jur și să lăsăm o moștenire durabilă pentru generațiile ce vor urma.”
- a concluzionat la finalul evenimentului Cristian Crăciun - președintele Asociatia Militarilor Veterani AMVVD, Sucursala Constanţa
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri