Ce a făcut deputatul Mădălin Voicu pentru constănțeni și ce aștepta Radu Mazăre să facă

Ce a făcut deputatul Mădălin Voicu pentru constănțeni și ce aștepta Radu Mazăre să facă(1305)


În urmă cu un an de zile, deputatul Mădălin Voicu a reușit să câștige al cincilea mandat în Parlamentul României după ce a candidat în Colegiul 10 din Constanța. El găsise aici un loc liber lăsat de deputata Antonella Marinescu, fosta şefă a Organizaţiei de Femei a PSD Constanţa care anunţase că renunţă să mai candideze pentru un nou mandat după ce fusese numită consul general al României la Toronto, Canada.

Anunţul că Mădălin Voicu îi va lua locul Antonellei Marinescu a fost făcut public, în premieră, la un post de televiziune, chiar de președintele PSD Constanța, Radu Mazăre. La rândul său, Mădălin Voicu a confirmat şi a spus că a fost invitat de organizaţia din Constanţa să candideze acolo.

„Ei m-au cerut. Altcineva era propus acolo. Organizaţia PSD de Constanţa a spus că nu primeşte pe nimeni din afară şi că eventual singurul pe care l-ar putea accepta este Mădălin Voicu”, spunea atunci deputatul.

Mazăre a adăugat că cel care l-a susţinut pe Voicu a fost Nicuşor Constantinescu.
„E un lucru bun să vii să candidezi la Constanţa, ne cunoaştem de atâta vreme, ne cunoşti problemele. Sunt convins că atunci când o să te trimit pe la Bucureşti peste miniştrii ăştia care mulţi se mişcă agale şi înfricoşaţi, o să bagi puţin dracii şi în ei’’, i-a spus Radu Mazăre lui Mădălin Voicu într-o emisiune televizată.

„Poţi să contezi pe mine’’, a fost răspunsul deputatului.

A urmat depunerea candidaturii la Constanța dar și organizarea unei conferințe de presă în care Mădălin Voicu declara că prioritatea sa va fi, în eventualitatea în care va câştiga în colegiul său, cultura din judeţul Constanța.

„Obligaţia mea primordială este să găsesc soluţii pentru cultura din Constanţa. Prima mea ţintă este cultura. Îmi asum acest lucru’’, a subliniat social democratul.

Timpul a trecut iar Mădălin Voicu a câștigat fără probleme mandatul de parlamentar în Colegiul 10. Orbiți de promisiunile USL-ului, constănțenii nu au ținut cont că acesta și-a făcut buletin de Constanța la foc automat și l-au trimis în Parlament să-i reprezinte.

La un an de la mandat lucrurile nu sunt întocmai cum a promis Mădălin Voicu dar nici cum și-a închipuit Radu Mazăre. Potrivit raportului întocmit de Camera Deputaților, Mădălin Voicu este, alături de alți parlamentari, inițiatorul a 12 proiecte legislative. El a luat cuvântul doar o singură dată în Parlament iar discursul său a durat 43 de secunde. Dar, nu vă închipuiți că s-ar fi luat de gât cu vreun ministru pentru a băga dracii în el și a obține fonduri care să vină în sprijinul proiectelor pentru Constanța. Mărețul său discurs a avut loc atunci când a depus jurământul de credință față de țară și popor. Atât ! În rest, tăcere...

Cât despre cultura din Constanța, mai bine nu mai amintim! Este suficient să vă gândiți la carele alegorice de astă-vară și să trageți singuri concluziile. 

Taguri: voicu
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri