Peisaj carpatin cu Miorița turbată

Peisaj carpatin cu Miorița turbată(901)


Pornesc să scriu acest pamflet de la o postare a deputatului constănțean Dumitru Viorel Focșa, vocea românilor, iar subiectul rândurilor sale va fi evident:

Diana Șoșoacă care ne îndemna de la tribuna Parlamentului să-i lingem clanța lui Putin, și-a pierdut rațiunea, cred că de demult a depășit limita bunului simț. Primul semn l-am avut în 2020 când AUR ne pregătise cu o săptămână înainte să mergem alături de ea la Constanța la Peștera Sfântului Andrei, unde aveam la acea vreme o interdicție pe baza Legii 55, plus că era în carantină Constanța. La Ion Corvin unde e biserica și se ține hram, Diana Șoșoacă a venit doar cu soțul, deși de la Constanța s-au mobilizat cu ocazia procesului din 24 noiembrie - când s-a oferit să-l apere pe Teodosie în demersul care l-a făcut în instanță, deși s-a pierdut, peste 30 de tineri au fost amendați pentru c-au susținut-o pe dumneaei. Protestul a avut loc în fața Tribunalului Constanța. De aceea îi spun că nu se poate înconjura doar de oameni care iubesc scandalul. Anul trecut de Ziua Marinei a făcut la Constanța un tam-tam că de ce AUR a depus coroane chiar în data evenimentului, iar George Simion m-a îndemnat la pace, să nu-i răspund. Dintre toți deputații care au fugit de la AUR sau au fost dați afară, nimeni n-a venit lângă Diana Șoșoacă, de te întrebi cine poate face echipă cu dânsa?..Doar soțul ei, săracul Silvestru, atât. Și Diana Șoșoacă vrea să conducă România, crezând că țara noastră se va ridica numai pe scandal. De aceea dacă are duhovnic, o rog să-l schimbe. Știu că o va deranja ce spun, că mă va ataca, dar nu-mi pasă. Părerea mea este că nu facem decât să dezorientăm, să zăpăcim oamenii și mă refer la acei oameni care cred într-o cauză nouă, care cred în schimbare care trebuie să vină din rândul guvernanților. Dvs. aveți ce aveți cu AUR, doar cu AUR, atacați tot timpul doar AUR. Nici eu nu am fost în AUR o vreme , dar nu am atacat formațiunea în nici un fel. Eu vă invit la pace, nu are rost să continuați să vă descalificați, pentru că dvs. contați doar pe cei care iubesc scandalul, de aceea vă asigur de pe acum că n-o să mai intrați în viitorul Parlament.”

Nmai adevăruri spuse/scrise de deputatul constănțean Focșa, dar pentru că subsemnatul nu este politician (și nici nu-mi doresc, deși ofertele sunt numeroase) voi completa cu câteva argument și constatări. Un prieten demaGOGU îmi spune că se ceartă stânele, de parcă i-a fătat o lesbiană sau un coorling. Eu nu țip ca Diana, unde-mi sunt pastilele. Se întâmplă ceva ciudat cu mine, un fel de schimbare de anotimp, simțind pe propria piele că vine toamna. Privesc la unii din preajmă care au o minte de deasupra unei minți. Totul a devenit negru și respirabil. La început am pus asta pe seama bolii și a stresului existențial foarte puternic. Târziu am înțeles că suntem de râsul curcilor. Mi se spune că scrisul meu vine spre voi atât de simplu încât parcă n-ar fi scris în limba română. Este o enigmă pentru voi limba în care scriu, de vă intră în suflet atât de simplu, probabil că e o limbă veche, ancestrală și universală a sufletului, așa cum indo-europeana este limba tuturor limbilor.

Dar să revin la subiectul pamfletului. Senatoarea este cunoscută deja pentru atitudinea agresivă și limbajul injurios. Schimburile ei de replici mereu s-au transformat într-un adevărat circ la tribuna Senatului. A fost circ cu Șoșoacă și Simion, cu Șoșoacă și USR, cu Ciolacu, cu portarul, cu liftierul, dar mai ales cu oricine nu-i de acord cu ce susține.

Ciolacu, după ce l-a acuzat că a vândut țara și „linge clanța la americani” i-a replicat „Sunteți o mincinoasă ordinară” După ce a plecat Ciolacu, Șoșoacă a continuat şi i-a acuzat pe jurnaliști că au fost mituiți de PSD şi PNL: „Ruşine să vă fie, dictatorilor, trădătorilor de neam şi ţară. Toată presa sunteţi şpăguită şi cenzurată de PSD şi PNL.”

Mulți români îmi vor reproșa că vorbesc de doua tzatze, Ciolacu si Șoșoaca. Ambii jmekeriți de bulevard cu dosare la serviciile secrete ajunși în rol de prim ministru și senator de România. Săraca România, a ajuns pe mâna ăstora, neo-fanarioți care delapidează bugetul. Eu nu înțeleg un lucru: de ce președintele de ședință nu a chemat imediat paza s-o ridice (pardon, s-o rostogolească) și astfel s-o scoată pe purcică din sală. Cred că avea tot dreptul s-o facă pe motive de tentativă de împiedicare a desfășurării procedurilor plenului și de tulburare a ședinței. A ales s-o lase să guițe non-stop timp de vreo 10 minute, să fluiere și să scuture talanga din dotare. Și batistuțele, pentru spuma care izvorăște și curge de la gura dumneaei, precum cascada Urlătoarea. Prigojin are vreo soră, mamă, ceva? Talcioc ieftin. Câtă invidie, ei i-a rămas doar să lingă clanța lui Rogozin, care-i cam bleagă acum..

Nu e cazul sa ne victimizăm, nu suntem poporul cel mai oropsit de pe planetă. Suntem o țară mică și avem nevoie de sprijinul altor țări mai mari, de aceea am cerut și am fost primiți în alianța NATO. Asta înseamnă să fim parteneri loiali și de încredere în această alianță. Da, dar furia purcicăi este că am înclinat spre americani și nu spre ruși. De ce ar da mai mult de 2 bani pe noi țările partenere și civilizate dacă nu putem institui ordine și disciplină nici măcar în legislativul național și afișăm mahalagism ,circ, țipete și scandal. Duamna Senator a "cântat" pentru electoratul specific, nu pentru lumea civilizată. Electoratul dumneaei este în culmea fericirii.

Parlamentarii au la îndemână, pentru respingerea acestor specimene pseudo-politice, exact legile pe care ei înșiși le-au făcut. Asta nici dacă o picai cu ceară nu urla așa, înseamnă ca ceva ceva nasol se întâmplă prin Rusia…

Șoșo era plină de energie în Parlament după ce a mâncat toți micii din Piața Obor. Bah, nu se poate așa ceva...dacă eu îndrăznesc pe jumătate să scriu pe FB ce debitează tanti - mă blochează automat. Dacă trăia Vadim o punea la punct.

Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă susține că excluderea sa din AUR a pornit de la un scandal legat de bani, conducerea centrală cerând o parte din suma forfetară primită de parlamentari. Diana Șoșoacă a fost membră a Partidului Neamul Românesc (PNR) până la înscrierea în Alianța pentru Unirea Românilor. Între cele două entități s-a semnat un acord preelectoral înaintea alegerilor parlamentare pentru ca reprezentanții PNR să candideze pe listele AUR. Diana Șoșoacă era cunoscută în zona Moldovei, fiind o voce care s-a făcut remarcată în timpul pelerinajului la Sfânta Parascheva, municipiul Iași.

Diana Iovanovici Șoșoacă adaugă că parlamentarii AUR trebuie să dea 2.000 de lei în fiecare lună către partid pentru donațiile AUR în scop caritabil. Pe listele AUR au fost trecuți cinci reprezentanți care provin din Partidul Neamul Românesc, trei fiind la Cameră și doar Șoșoacă la Senat.

Partidul Neamul Românesc a fost înființat de Ninel Peia, fost parlamentar PSD, exclus de social-democrați pentru pozițiile sale conspiraționiste. Ninel Peia a fost și candidat la prezidențiale. Dacă Diana Iovanovici Șoșoacă ar dori să formeze un grup în Senat are nevoie ca alți șase colegi din AUR să o urmeze.

Președintele Senatului AUR, Sorin Lavric, a afirmat că tot scandalul din jurul Dianei Șoșoacă este din cauza temperamentului ei „coleric și dizgrațios”. Doamna spulberă orice anturaj și echipă. Ea e echipă formată doar din ea. Ciudat: nimeni nu pare deranjat de afirmațiile Dianei Șoșoacă, ci de modul în care comunică.

Conducerea AUR a considerat că Diana Șoșoacă are o agendă personală și nu poate să respecte ierarhia de partid. Și la Matei Balș a făcut un scandal monstru, trebuind să intervină jandarmii. Să nu uităm și de scandalul cu soții Șoșoacă, care ar fi sechestrat doi jurnaliști. Sau de scandalul din fața Ambasadei SUA. Nu mai vorbim d scandalul de la ședința secretă a Parlamentului în care s-au proiectat imagini dure cu atrocitățile Hamas din 7 octombrie. Aceasta a refuzat să respecte decizia de a nu se filma, în contextul în care imaginile dure ar putea afecta familiile victimelor. Șoșoacă ar fi urlat „Palestina” în timpul ședinței, potrivit relatărilor parlamentarilor. Am vaga bănuială că altceva decât URLETE și BĂTĂI, nu mai știe duduia asta. Pare un caz pathologic. Să o vezi ”luptătoare” după cum s-a manifestat și se manifestă, și să o mai promovezi,. e clar dovadă de atitudine de portar la casa de nebuni care a uitat cheile zăvoarelor la vreo cârciumă..

Dar românii nu mai au nici un drept în țara asta. Prea și-a luat-o în cap Șoșoaca asta. Problema e că stârnește greață, dincolo de orice imaginație. Anii ’50 s-au intors. Are un nivel extrem de scăzut la mansardă. Șoșoaca pare a fi o mare gogoașă, umflată, dar goală pe dinăuntru, cu nu prea multe circumvoluțiuni.

Citându-l pe Marin Preda , dar schimbând motto-ul : „Dacă minte nu e , nimic nu e!”

 

Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri