Deputatul  Focșa: Să  ai mare grijă, Praleo!

Deputatul Focșa: Să ai mare grijă, Praleo!(1154)


Într-o nouă postare pe FB, deputatul Dumitru Viorel Focșa, vocea românilor, îl întreabă, apropos de ultimele evenimente meteo pe premierul Marcel Ciolacu: “ne dați ori nu ne dați, energie electrică în satele Dobrogei? De peste 48 de ore nu este energie electrică pe toată raza comunei Lumina, parte a orașului Năvodari, Cumpăna, Pantelimon, Limanu, Mircea Vodă, și alte localități, în total 47 de localități pe raza județului Constanța sunt afectate. Au cedat liniile de înaltă tensiune dar și cele de medie (20 kV - 35 kV) după spusele unor primari care au deja echipajele de intervenție de la Enel în teren. Asta a însemnat că guvernul să nu fi urmărit modul în care s-a implementat și respectat obligațiile contractuale de către Enel și mai apoi Guvernul lui Werner Iohannis să fi aprobat vânzarea Enel către greci. Au făcut italienii un profit de 1 miliard de euro doar fiindcă au ținut pe butuci, fără investiții așa cum prevedea contractul de privatizare.
Compania a cumpărat în anul 2005 pachetul de 51% din acțiunile Electrica Banat și Electrica Dobrogea de la Statul Român pentru suma de 69,1 milioane Euro respectiv 42,7 milioane Euro. În anul 2007, compania a câștigat licitația pentru achiziția unei participații de 67,5% la Electrica Muntenia Sud, într-o tranzacție de 820 de milioane Euro.
În iulie 2011, Enel avea în România 2,6 milioane de clienți și 4.700 de angajați[10]. În 2013, statul român a cerut la Curtea de Arbitraj de la Paris penalități de aproape un miliard de euro de la grupul Enel pentru nerespectarea contractului de privatizare a Electrica Muntenia Sud semnat în iunie 2007, dar a pierdut procesul în iulie 2016.
Cine a fost mare șef la ANRE din 2018 până în aprilie 2023? Nimeni altul decât Dumitru Chiriță PSD, acesta fiind înlocuit de George Niculescu, PNL, ex-prefectul de Constanța.”


Ce nu spune Dumitru Viorel Focșa este că așa e la noi din decembrie 22. Dacă mai rămâne ceva de la frații noștri ucraineni n-aș avea parte de ei ....ne mai dă și nouă ceva mărunțiș…


Deputatul menționat a vorbit cu primarii de la Lumina, așa cum a vorbit și cu Georgescu de la Limanu sau cu George Ionașcu de la Mircea Vodă, care au echipajele Enel deja obosite, precum instalațiile electrice și traseele învechite din teren. Guvernul lui Werner Iohannis "fiul lui Hakuna Matata" a pus România pe Blackout pentru a livra energie electrică Ucrainei. Hai să-i scoatem din locuri călduțe pe acești diavoli plătiți de ocultă să ne distrugă nația română


Impozite și rovinietă să plătim cât mai mult la javre ordinare care stau pe bani publici și măresc taxe și impozite, asta fac nenorociții. La noi impunem bezna și dăm energie nu numai pentru Ucraina dar și pentru frații noștri Moldoveni.. Așa vor face și cu bancomatele când vor dispărea banii cash, vom merge la bancă și o vom găsi închisă căci nu este curent.


Vă aduceți aminte, domnule deputat, când a început circul din Ucraina și spuneam, comentam că este doar o mânărie și nimeni nu îmi dădea dreptate, îmi spuneau că sunt crud cu rasa lor.....iaca acum, s-a făcut lumină și s-a înțeles făcătura care a fost și încă continuă. ....din păcate, dar toate la timpul lor.


Dumitru Viorel Focșa mai completează: Ciolacule, nu te văd bine cu aceste exerciții la lumânare! Să ai mare grijă, Praleo!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri