Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Actualizare 26 Noiembrie 2023, ora 17.00 – Situația actualizată a localităților afectate de lipsa apei

Actualizare 26 Noiembrie 2023, ora 17.00 – Situația actualizată a localităților afectate de lipsa apei(229)


Județul Constanța se află în continuare sub averitizare de Cod Roșu! Echipele care asigură permanența depun, încă din cursul nopții trecute, eforturi susținute pentru a reporni sistemele care asigură furnizarea apei potabile, ori de câte ori se înregistrează fluctuații de curent. În multe localități se înregistrează căderi totale de tensiune, iar alimentarea cu apă este întreruptă.

În urmă cu puțin timp, echipele furnizorului de energie au reut să realimenteze cu tensiune toate sursele ce asigură debitul de apă necesar pentru municipiul Constanța. Imediat, s-au făcut manevrele necesare și s-a pornit pomparea către stația Palas, dar și către oraș. Având în vedere lungimea și diametrul rețelei pentru ca sistemul să intre în presiune și ca toți abonații din Constanța să aibă din nou apă la robinete la parametrii optimi este nevoie de o perioadă de câteva ore.

 

Totodată, a revenit curentul și la sursa Murfatlar ce asigură apa pentru localitățile Murfatlar, Poarta Albă, Nazarcea și Galeșu, dar și la sursele aferente localităților Nicolae Bălcescu și Poiana.

 

Astăzi – 26 noiembrie 2023, ora 17.00, situația actualizată a localităților afectate de lipsa apei din județul Constanța este următoarea: Biruința, Topraisar, Corbu, Mihail Kogălniceanu (inclusiv aeroportul si zona bazei militare), Oituz, Culmea, Valu lui Traian, Cobadin, Viișoara, Cernavodă, Ștefan cel Mare, Făclia, Saligny, General Scărișoreanu, Plopeni, Negru Vodă, Cotu Văii, Pecineaga, Moșneni, Vânători, Istria, Nuntași, Mihai Viteazu, Vadu Oii, Crișan, Siriu, Crucea, Albești, Deleni, Dulcești, Aliman, Comana, Eforie Nord, Independența, Viroaga, Adamclisi, 2 Mai, Limanu, Vama Veche, Eforie Sud, Tuzla, Olteni și Ostrov.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri