Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Vedetele tenisului au dat în mintea copiilor. Halep, Tecău și Sorana s-au antrenat cu peste 100 de tineri

Vedetele tenisului au dat în mintea copiilor. Halep, Tecău și Sorana s-au antrenat cu peste 100 de tineri(2332)


Horia Tecău nu ar fi ajuns unde este acum dacă, atunci când era copil, nu ar fi schimbat câteva mingii cu idolul său, Ilie Năstase. Nu a uitat niciodată acele momente, iar acum, când alți copii se uită la el, poate la fel cum se uita el la marele Ilie, s-a hotărât să întoarcă favoarea pe care soarta i-a făcut-o. Așa se face că, pentru al doilea an, acesta a pus umărul la competiția Kids Day, alături de o altă vedetă a tenisului autohton și mondial, frumoasa Sorana Cârstea. Invitată specială a fost constănțeanca Simona Halep, starul anului 2013, persoana de la care toată lumea așteaptă, acum, un titlu de Grand Slam. La eveniment au participat peste 100 de copii, care s-au antrenat împreună cu vedetele tenisului. În sala de la clubul IDu din Mamaia au fost și părinții copiilor, poate mai emoționați decât ei.

„Este un moment extraordinar pentru că îmi aminteşte de startul carierei mele. Mă regăsesc în mulţi dintre aceşti copii prezenţi aici şi sunt mândru că le-am putut oferi un moment de acest gen. Vom continua proiectul pentru că ştiu ce important este să joci cu cei pe care îi ai ca modele în sport şi cât te ajută acest lucru”, a declarat Horia Tecău jurnaliștilor.

”Este impresionant să fiu alături de copii astăzi, mai ales la Constanța. Mă gândesc și îmi aduc aminte că și eu am fost așa. Mă bucur foarte mult de această zi și chiar e impresionant ce se întâmplă azi aici”, a spus Simona Halep.
”Mă simt foarte bine, în largul meu. Am fost și eu de vârsta lor și știu ce înseamnă. Am venit astăzi aici cu foarte multă bucurie”, a declarat și Sorana Cârstea.

Sportivii au avut și sfaturi pentru tineri. Cel mai important: să nu renunțe niciodată și să joace tenis. ”Îi sfătuiesc să nu renunțe de tot, să continue să joace tenis. Am cunosct foarte multă lume care datorită tenisului a ajuns în poziții importante”, a spus Horia Tecău. ”Le doresc să joace tenis cu foarte multă plăcere, pentru că este un sport frumos, un sport deosebit”, a spus și Simona Halep.

Ei au vorbit și despre planurile de viitor. Sorana Cârstea a amintit că a urcat de la locul 27 în topul mondial pe locul 22. ”Trebuie să vedem ce putem să facem pentru a ajunge mai sus”, a spus ea. Primul turneu este pe 30 decembrie, astfel că, practic, Revelionul îl va serba prin muncă. Simona Halep se gândește deja la primul turneu, care va începe pe 5 ianuarie, în Australia, dar și la primul turneu de Mare Șlem al anului, din aceeași țară. ”Pentru anul viitor îmi doresc foarte mult să rămân în top 20. Știu că va fi un an greu, pentru că am de apărat foarte mult, dar voi încerca să muncesc și să îmi mențin obiectivul”, a spus ea. Aflată pe locul 11 mondial, aceasta își dorește să intre în top 10.

Până atunci însă, toți se pregătesc de sărbători. ”Este sărbătoarea mea preferată. Voi mânca cel puțin sarmale”, a spus Horia Tecău, care are o singură zi liberă anul acesta, și anume ajunul Crăciunului. Nici Simona Halep nu va sta deoparte de bunătățile tradiționale. Va mânca inclusiv șuncă și caltaboși, dar cu măsură. ”Îmi plac tradițiile românești și voi mânca din toate câte puțin”, a spus ea.


  

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri