V-am mințit, nu mai candidez!

V-am mințit, nu mai candidez!(992)


Într-o lume normală și un oraș asemenea, în acest fel ar fi trebuit să își înceapă primarul în exercițiu discursul de bilanț la trei ani de la învestirea în funcție, în cazul nostru, Vergil Chițac. Este evident că lumea în care trăim se depărtează de normal, la fel și Constanța, așa că lipsa oricărui tip de asumare și bun simț face parte din firesc. Naivi suntem noi, cei care încă mai așteptăm ca vremelnicul primar navetist să recunoască avalanșa de minciuni care i-au adus mandatul în 2020 și, pe cale de consecință, într-un acces de moralitate, să facă un pas în spate. Nu vom vedea așa ceva, nici dacă Vergil Chițac va fi trimis în judecată pentru că, pe de o parte, din lipsa de alternativă PNL se va face scut în jurul său, iar pe de altă parte, pentru că actualul edil chiar se crede salvatorul orașului, nicidecum groparul său.

De acum însă problema nu mai este Chițac, pentru că știm cine este și am văzut ce poate, ci restul lumii, adică partidele și candidații care râvnesc la fotoliul de primar. Toți au tăcut pe 28 octombrie, ziua în care s-au împlinit trei ani de la învestirea oficială a actualului edil, dar toți vor la Primărie.

Decebal Făgădău, părintele proiectelor implementate de Chițac, nu a scos niciun cuvințel, Costin Răsăuțeanu, favoritul PSD, ne-a vorbit despre copaia copilăriei, Stelian Ion, eternul candidat perdant al USR, s-a smiorcăit cu privire la contactul defectuos dintre Chițac și constănțeni, el, care a fost dat dispărut doi ani și jumătate din oraș, Ovidiu Cupșa, candidatul AUR, a tăcut asurzitor, Bogdan Bola, aspirantul Forței Drepte, pe lângă interesantele incursiuni în istorie, dar care nu au nicio legătură cu bilanțul lui Chițac, ne-a prezentat o rețetă despre piperchi țârgâsiti. Niciunul dintre cei care vor la Primărie nu a făcut o radiografie serioasă a celor trei ani de administrație liberalo-militară.

Dacă băieții ăștia nu se trezesc, chiar și acum, în al doisprezecelea ceas, atunci suntem condamnați la încă patru ani cu Chițac. Da, condamnați, pentru că asta înseamnă încă un mandat cu amiralul de uscat. 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri