Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa deschide Cabinetul de Consiliere și Orientare Școlară și Profesională pentru Elevii din Județul Constanța

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa deschide Cabinetul de Consiliere și Orientare Școlară și Profesională pentru Elevii din Județul Constanța(416)INAUGURARE
CABINET DE CONSILIERE SI ORIENTARE ȘCOLARĂ ȘI PROFESIONALĂ
 

 

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa inaugurează la data de 24 octombrie 2023, ora 11.30, Cabinetul de Consiliere și Orientare Școlară și Profesională, la sediul instituției, din Bulevardul Mamaia, nr.193, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța și al Consiliului Județean Constanța.

 

Ne propunem evaluarea elevilor, în vederea cunoașterii/autocunoașterii și a fundamentării temeinice a demersurilor de consiliere psihopedagogică a acestora, cu scopul alegerii reale, autentice și asumate, a propriului traseu educațional și al orientării carierei. Aceste demersuri permit și îndrumarea părinților elevilor, în sensul susținerii propriilor copii într-o mai mare măsură, în direcția potrivită.

 

Ne adresăm elevilor de nivel gimnazial, liceal și profesional, atât din mediul urban, cât și din mediul rural, din județul Constanța. Testele și Platformele achiziționate acoperă o arie largă de obiective în domeniul autocunoașterii, al personalității, aptitudinilor, al intereselor vocaționale, strategiilor de învățare, al motivației.

 

Consilierea şi orientarea carierei reprezintă un proces complex de pregătire şi îndrumare a elevilor spre anumite forme de activitate academică și studii, care să le permită apoi alegerea unor domenii profesionale şi ocupaţii distincte, în concordanță cu aptitudinile și interesele lor. Această pregătire a elevilor este personalizată și nu înseamnă grăbirea luării unei decizii.

 

Consilierea privind cariera se axează pe fiecare persoană, sprijinind-o și asistând-o, astfel încât să se cunoască în mod realist, să cunoască lumea profesiilor și a ocupațiilor, cât si dinamica lor, să fie capabilă să ia decizii, să-și schimbe domeniul profesional, dacă cerințele sociale și aspirațiile personale o impun, să obțină satisfacție în muncă si în activitățile sociale si să aibă sentimentul autoîmplinirii.

 

Pentru ca acest vis să devină realitate, mulțumim sponsorilor noștri, AMEROPA GRAINS și CAMPANIEI MUSIC FOR AUTISM!


Vă aşteptăm cu plăcere la acest eveniment!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri