Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Amiralul primar ordonă distrugerea vapoarelor

Amiralul primar ordonă distrugerea vapoarelor(1812)


Preluând nefastul exemplu al expreședintelui-comandant, edilul vice amiral dorește casarea și vânzarea la fier vechi a ceea ce a rămas dintr-o flotă pusă la propriu, pe butuci.

Sunt cele 5 vaporașe, frumos pictate de studenții de la Arte Plastice, care dau culoare unui oraș văduvit de statui sau monumente, constituind repere ale identității locale.

În marile orașe înfrățite cu municipiul nostru - Yokohama, Rotterdam, Turku sau Brest, există o multitudine de astfel de monumente care definesc statutul locuitorilor, majoritari fiind oameni ai mării.

Numai la noi se dorește desființarea unor astfel de repere, printr-un HCLM votat de 17 consilieri locali. Suspectă și condamnabilă mi se pare și tăcerea oamenilor de cultură, a ONG-urilor și chiar a unora dintre confrații din presă.

Sincer credeam că acționarea în instanță a hotărârii de către Asociația Comandanților de Navă va avea câștig de cauză la Tribunal. Din păcate se așteaptă decizia finală a Curții de Apel.

 

Qui prodest?

Cui folosește această controversată hotărâre, nu putem să nu ne întrebăm cu o justificată indignare.

O fi vreo vremelnică invidie pe proiectul unui predecesor primar?
Sau un „dar preelectoral” către o firmă anume?

Căci anumita justificare, cum că vapoarele prezintă un pericol „prin gradul de degradare de peste 50% ” din motivarea oficială făcută din pix de amploaiații primăriei, ne jignește inteligența.

 

Avertisment naval de vreme rea

Briza ușară a nemulțumirilor constănțenilor se va transforma într-o furtună cumplită, care va împinge „corabia beată” a actualei administrații într-o mare învolburată.

Comandantul va rătăci întocmai ca „Olandezul Zburător” și va eșua lamentabil pe țărmul neprielnic al anonimatului politic.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri