* Plan nebun de a ni se lua Soarele prin injectarea de aerosoli stratosferici cu avioane speciale! Chemtrails există - STUDII OFICIALE. Vrajitorii vor acoperi intreaga lume cu intuneric, iar fara soare nimic nu va mai creste. Dar nimeni nu va lua in seama aceasta. Soarele va razbate de patru ori iar apoi va fi din nou intuneric. Vom fi in intuneric. Si nu ne vor lasa sa aprindem luminile; vor zice ca trebuie sa facem economie de energie. Curand vrajitorii vor spurca prescurile, si nu va mai fi cu ce sa se slujeasca. Impartasania se va putea primi doar o data pe an. Maica Domnului va spune alor sai unde si cand sa primeasca Impartasania. Trebuie doar sa ascultam! Din “Cuvioasa Macaria, mangaietoarea celor suferinzi” , Ghenadie Durasov.
* Ziua 586 de război a adus de la primele ore noi atacuri ale rușilor cu drone kamikaze și rachete, care au provocat morți și răniți printre civili. Regiunile Herson și Harkov au fost cel mai grav afectate, existând și copii printre răniți. De cealaltă parte, contraspionajul ucrainean a anunțat că atacul de duminică asupra unei fabrici din Smolensk unde erau produse rachete X-59 a fost un succes. Și alte surse independente confirmă că mai multe drone și-au atins țintele și au produs explozii, în timp ce rușii susțin că au respins atacul și 5 drone au fost doborâte.
La Kiev, șeful diplomației europene Josep Borrell a organizat un summit considerat istoric, fiind prima reuniune a miniștrilor de Externe din statele membre ce are loc în afara granițelor UE. Aici am aflat că Germania a trimis în Ucraina echipamente de 3,3 miliarde de euro, în primele nouă luni ale anului. Peste Ocean, Elon Musk a stârnit din nou furia după ce l-a ironizat pe președintele Volodimir Zelenski pentru ajutoarele pe care le cere pentru țara sa, dar a primit o replică foarte dură de la Kiev.
Gluma lui Musk a venit după ce SUA au eliminat un ajutor financiar pentru Kiev, ca un compromis între republicani şi democraţi, pentru a se evita încetarea finanţării guvernului american. Însă atât Biden, cât și liderii ucraineni și europeni asigură pe multe voci că asta nu înseamnă în niciun caz că America renunță la Ucraina și nu va mai ajuta în continuare. Relația Kievului cu Polonia pare însă tot mai serios afectată. Ambasadorul la Varșovia a anunțat că Polonia a fost printre primele țări care au fost invitate la primul Forum internaţional al industriei de apărare, desfăşurat la Kiev la finalul săptămânii trecute, dar a ales să nu participe.
Nici la summit-ul diplomației de astăzi Polonia nu și-a trimis ministrul de Externe, ci pe un adjunct al acestuia. Crește și lista țărilor care urmează exemplul statelor nordice și anunță că introduc interdicția de intrare pe teritoriul lor a mașinilor înmatriculate în Rusia. Azi s-au alăturat Germania, Cehia și Bulgaria. A venit și replica Moscovei, care încă nu știe cum va reacţiona, având în vedere că n-ar avea mari consecințe dacă ar impune măsura în oglindă.
* Taxele pentru bagajele de mână ale companiilor aeriene ar putea fi în curând interzise, deoarece UE încearcă să reducă prețul biletelor pentru călătoriile cu avionul. Comisia pentru petiții a Parlamentului European a adoptat în unanimitate o rezoluție care solicită companiilor aeriene să garanteze că pasagerii pot transporta gratuit bagajele de mână, scrie Euronews Travel. Această rezoluție îndeamnă țările UE să pună în aplicare o hotărâre privind bagajele de mână pronunțată de Curtea Europeană de Justiție încă din 2014. Un vot oficial privind adoptarea rezoluției va avea loc în Parlamentul European în octombrie.
UE dorește să rezolve două probleme majore: companiile aeriene au politici incoerente privind bagajele de mână care provoacă confuzie printre pasageri. În plus, informaţiile neclare care ar putea însemna taxe ascunse pentru bagajele de mână la cumpărarea biletului. În 2014, Curtea Europeană de Justiție a decis că bagajele de mână care respectă cerințele „rezonabile” privind dimensiunea și greutatea reprezintă o parte esențială a călătoriilor cu avionul. Instanța a stabilit practic că pasagerii nu ar trebui să plătească în plus pentru bagajele de mână, dar decizia nu a fost niciodată pusă în aplicare.
Noua rezoluție recomandă aplicarea acestei hotărâri pentru a scăpa de taxele suplimentare pentru bagajele de mână. De asemenea, se dorește clarificarea, pentru pasageri, a ceea ce înseamnă exact o dimensiune și o greutate „rezonabilă”. Standardele de greutate și dimensiune pot varia mult de la o companie aeriană la alta. Acest lucru este foarte problematic pentru pasagerii care au zboruri de legătură la companii aeriene diferite, care au standarde diferite, existând riscul de a plăti taxe suplimentare la poarta de îmbarcare. De asemenea, UE îndeamnă companiile aeriene să fie mai deschise cu pasagerii atunci când oferă informații despre costurile suplimentare, cum ar fi taxele pentru alocarea locurilor și orarul zborului.
* Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) își exprimă dezaprobarea față de neparticiparea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului la Târgul Internațional de Turism de la Paris (IFTM Top Resa), care are loc în perioada 3-5 octombrie.
Această decizie, cauzată de procedurile de achiziție, va avea un impact negativ asupra promovării și dezvoltării turismului românesc, așa cum a fost și decizia anulării participării României, cu stand, la Târgul International de la Berlin (ITB), subliniază ANAT. ANAT atrage atenția asupra importanței turismului pentru economia României și subliniază că este imperativ să avem miniștri calificați și bine pregătiți pentru a promova și dezvolta turismul românesc. ANAT își exprimă dezamăgirea pentru a doua ratare a participării la un eveniment de mare anvergură europeană pentru promovarea României. Această absență a creat perturbări în organizarea firmelor de incoming și de turism.
* Poliţia Prahova a amendat cu 14.500 de lei Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) după ce s-a constatat că marcajele rutiere pe drumul naţional 1B, la intersecţia cu un drum comunal din Prahova, pot pune în pericol siguranţa traficului rutier, acestea nefiind conforme. Poliţiştii rutieri din Prahova au făcut acţiuni de verificare şi au constatat că marcajele care ar trebui să îi ghideze pe şoferi pe DN 1B Ploieşti-Mizil-Buzău nu sunt clare, putând să creeze confuzie şi să ducă la producerea de accidente de circulaţie.
TIMPUL.INFO