Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

PNL, dubla măsură și marea impostură

 PNL, dubla măsură și marea impostură(3549)


În anul 2020, pentru prima dată în istoria Constanței de după decembrie 1989, Partidul Național Liberal a câștigat pe linie alegerile locale, adică funcțiile de primar al municipiului reședință și președinte al Consiliului Județean, precum și toate primăriile de municipii și orașe din județ, mai puțin Năvodari.

La cum arată astăzi lucrurile, liberalii se pregătesc să piardă cu brio cele mai importante piese electorale ale județului, pe prima din cauza incompetenței crase, pe a doua din cauza unor mișculații de partid.

Prima, evident, cade în sarcina primarului Vergil Chițac. Impus pentru a doua oară în postura de candidat de „stăpânul platformelor”, în doar trei ani de zile amiralul de uscat a făcut praf orașul și partidul. Toate sondajele serioase de opinie îl clasează pe Chițac sub partid și pe locul patru în topul candidaților, ceea ce înseamnă că PNL se pregătește să își facă seppuku. Numai că, spre deosebire de codul de onoare al samurailor, în comportamentul similar al liberalilor nu există nimic onorabil. De ce? Pentru că, în loc să îi retragă sprijinul politic atât pentru mizeria din oraș, cât mai ales pentru faptul că primarul lor este suspectat pentru abuz în serviciu în recentul dosar deschis de DNA Constanța pentru finanțarea ilegală a unui concurs de bărci, liberalii îl susțin prevalându-se de prezumția de nevinovăție.

În schimb, aceeași prezumție nu mai există atunci când vine vorba de Mihai Lupu, singurul om care a mișcat lucrurile în județ, singurul lor om politic care are șanse bune de a (re)câștiga președinția Consiliului Județean, singurul liberal pur-sânge dintre cei vehiculați că ar pofti la scaunul său. Trecem peste ața galbenă care pare să țeasă dosarul său deschis pentru câteva verze udate neregulamentar, și ne întrebăm: de ce Chițac este bun, iar Lupu nu? Cine îl ține în brațe pe primar și pe cine a supărat președintele Consiliului Județean? De ce unii dintre liberalii din conducere sunt duplicitari? Pentru că așa au fost dintotdeauna, acesta este și motivul pentru care au stat tot timpul în opoziție. Acolo unde vor sta și din 2024, dacă nu se trezesc și nu se curăță de adevărații impostori. 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri