„Promenada inimilor”, la Constanța!

„Promenada inimilor”, la Constanța!(184)


Clubul Rotary Cetatea Tomis Constanța împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, continuă programul ,,Promenada Inimilor 2023” cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii.

 

Invităm toți constănțenii să ni se alăture, la o plimbare în grup, sâmbătă, 30 septembrie 2023, de la ora 14:00.

 

Clubul Rotary Cetatea Tomis Constanța, continuă și în 2023, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil. Să păstrăm un stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor că activitatea fizică, minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

,,La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Dan Gaiţă – profesor de cardiologie și membru Rotary.

 

Locul de amplasare al cortului este Piața Ovidiu, aripa dreapta a Muzeului de Istorie Națională si Arheologie Constanta, iar traseul va avea o lungime de aprox. 2 km (Piata Ovidiu, Cazino, Portul turistic Tomis, Piața Ovidiu.

 

Program inițiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, ,,Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri