Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 70 de ani de la înființarea Curții de Arbitraj Comercial Internațional

Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 70 de ani de la înființarea Curții de Arbitraj Comercial Internațional(138)


 70 de ani de la înființarea Curții de Arbitraj Comercial Internațional

 

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 18 septembrie 2023, Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 70 de ani de la înființarea Curții de Arbitraj Comercial Internațional.

 

Caracteristicile monedei sunt următoarele:

Metal                                           Argint

Valoare nominală                          10 lei

Titlu                                            999‰

Formă                                         rotundă

Diametru                                     37 mm

Greutate                                    31,103 g

Cant                                            zimțat

Calitate                                        proof

 

Aversul monedei prezintă o balanță și un ciocan de judecător, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei redă sediul Camerei de Comerț și Industrie a României din București și inscripția ,,70 DE ANI DE LA INFIINTAREA CURTII DE ARBITRAJ COMERCIAL INTERNATIONAL”.

 

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

 

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 440,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

 

Monedele din argint cu tema 70 de ani de la înființarea Curții de Arbitraj Comercial Internațional au putere circulatorie pe teritoriul României.

 

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

 

Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx.

OMD MAMAIA CONSTANTA



jooble.org ziare, stiri