Polaris M Holding - 
Informații suplimentare privind colectarea separată a deșeurilor

Polaris M Holding - Informații suplimentare privind colectarea separată a deșeurilor(340)


Începand de astăzi, 11 septembrie 2023, Polaris M Holding va începe verificarea conținutului pubelelor pentru colectarea deșeurilor reziduale și reciclabile de la cetățenii care locuiesc în zona de case (gospodării individuale), însă, în cazul colectării deșeurilor reziduale și reciclabile din zona de blocuri (asociații de proprietari) se va amâna măsura de verificare a recipientelor până în data de 18 septembrie 2023.

În urma discuțiilor purtate cu autoritățile administrației publice locale și președinții asociațiilor de proprietari s-a ajuns la concluzia că este necesar ca perioada de informare cu privire la colectarea separată, să se extindă până în data de 18 septembrie 2023. Astfel, începând din această seară, la punctele de colectare comune (platforme), din zona de blocuri, nu se va aplica măsura de verificare a recipientelor.

Reiterăm ideea că, începând tot din această seară, 11 septembrie, echipele Polaris vor începe verificarea conținutului pubelelor de culoare neagră și galbenă (deșeuri reziduale și reciclabile) ce aparțin populației care locuiește în zona de case. Dacă se constată că pubela conține deșeuri colectate necorespunzător, se va lipi, pe pubelă, o eticheta și un pliant informativ în care sunt prezentate informații despre cum se colectează deșeurile în mod corect iar, în final, pubela nu va fi ridicată.

Menționăm că, campania de informare se derulează pe mai multe medii: presa scrisă, radio, Facebook, ghiduri de colectarea separată, dar și prin distribuția de pliante.

Colectarea separată este o obligație legală, conform Legii 101/2006, iar utilizatorii serviciului de salubritate au obligația să asigure precolectarea separată a deșeurilor pe care le-au generat în gospodăriile proprii.

Rugăm președinții asociațiilor de proprietari să informeze locatarii cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor. Informarea poate fi realizată cu ușurință prin intermediul pliantului, varianta tipărită sau cea electronică.

 

Vă mulțumim pentru înțelegere!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri