Costin Răsăuțeanu: „S-a votat! Bazin de înot și sală de sport pentru persoanele cu dizabilități!”

Costin Răsăuțeanu: „S-a votat! Bazin de înot și sală de sport pentru persoanele cu dizabilități!”(1128)


Așa după cum a susținut și s-a implicat în mod constant, Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor social-democrați din cadrul Consiliul Local Municipal Constanța, a reușit să-și ducă până la capăt încă o inițiativă! Unul din proiectele sale de suflet a fost aprobat în consiliul local! După aproape o jumătate de an, autoritatea locală a înțeles importanța unei asemenea inițiative. 

 

„Voi promova întotdeauna principiul egalității de șanse și voi fi alături de persoanele cu dizabilități și familiile acestora!

Unul dintre proiectele mele de suflet, construirea unui bazin de înot și a unei săli de sport pentru persoanele cu dizabilități, a fost aprobat de Consiliul Local Constanța.

Proiectul a fost gandit împreună cu părinții copiilor care suferă de diferite afecțiuni, aceștia înțelegând cu adevărat drama prin care trec. Toate persoanele cu dizabilități au dreptul la o viață mai bună!♥️

La aproape jumatate de an de la ințierea proiectului, în cele din urmă, autoritatea locală a înțeles importanța unei asemenea inițiative.

Vor urma multe proceduri și etape birocratice, studii și proiectări, dar mă voi îngriji ca această investiție atât de utilă să se realizeze. Acum primaria trebuie să înceapă cât mai repede demersurile procedurale privind realizarea acestei investiții importante!

Aât bazinul de înot, cât și sala de sport vor fi adaptate pentru persoanele cu dizabilități, oferindu-le astfel șansa de a putea face mișcare sau de a practica sportul îndrăgit într-un cadru sigur și adaptat nevoilor lor.


Dizabilitatea se referă atât la persoanele care utilizează scaunul cu rotile, la nevăzători sau la cei cu deficiențe de auz, dar și la copilul născut cu sindromul Down sau autism, persoana cu epilepsie, tânărul soldat care și-a pierdut un picior, persoana de vârstă mijlocie cu artrită severă, salariatul care a suferit un accident major la locul de muncă sau cetățeanul în vârstă cu boala Alzheimer.


Sala de sport nu va fi una obişnuită, ci una în care se vor practica diferite sporturi de către persoanele cu dizabilităţi.


Bazinul va fi dotat cu rampe pentru cei în fotoliu rulant, cu lifturi pentru cei tetraplegici, cu vestiare, toalete şi trasee adaptate.


#PSD va susține crearea de facilitați accesibile și adaptate nevoilor specifice persoanelor vulnerabile!


Mulțumesc mamelor eroine!🙏♥️”, a transmis pe pagina sa de socializare Costin Răsăuțeanu.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri