Campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună

Campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună(209)


Primăria municipiului Constanța, Animal Society și Four Paws International continuă proiectul “Efort comun pentru un viitor mai bun”, care se derulează în perioada 28 august -15 septembrie.


Această campanie face parte din seria proiectelor care se derulează în municipiul Constanța, alături de programe de informare și responsabilizare, evenimente de adopție, vizite în instituții publice și unități de învățămâmt pentru promovarea comportamentului responsabil față de animale și de încurajare a adopțiilor câinilor fără stăpân aflați în grija municipalității.

 

Proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun“, inițiat de Animal Society și Primăria Municipiului Constanța, presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș și derularea mai multor programe de informare adresate constănțenilor, cu scopul implementării unui plan de măsuri uman, eficient, durabil pentru gestionarea înmulțirii necontrolate și a suprapopulației de câini și pisici de rasă comună. Societatea civillă este invitată să se implice în acest proiect și în procesul de luare al deciziilor ce țin de gestionarea animalelor comunității.

 

Este nevoie de implicarea noastră, a tuturor, pentru a stopa înmulțirea necontrolată a animalelor rasă comună și pentru a preveni abandonul acestora. Ajutorul constățenilor este crucial și va contribui la efortul comun al autorității publice locale de a gestiona situația câinilor fără stăpân. Le mulțumim iubitorilor de animale care s-au alăturat campaniilor derulate de municipalitate, celor care au adoptat căței din Adăpostul public de Animale Abandonate Constanța sau de la Centrul de adopții canine Norocel și îi rugăm să ne sprijine în continuare. Avem mare nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru implementarea proiectelor de adopție ori de sterilizare a patrupedelor.

 

Amintim că sterilizarea reprezintă singura soluție umană și sustenabilă pentru problema suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Totodată, conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie - nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5 000 și 10 000 Lei.

 

Persoanele interesate pot înregistra o programare prin apel la numărul de telefon 0754 208 630, începând cu data de 28 august 2023, când echipa Animal Society va efectua operații de sterilizare în Constanţa.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri